Auteur: ZVV Veghel | 23-09-2024

Inside 1-2024

Als trekker van Drees was mijn zomer dit jaar eentje om van te smullen.Volop sport op de TV van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat met EK voetbal, de olympische spelen, para olympische spelen, Tour de France, en Max Verstappen.
Onder de overkapping was het goed toeven, en ik heb met volle teugen genoten, waarbij het fietsen met mijn eega er soms bij inschoot.

Maar dan komt de tijd dat het zaalvoetbal weer om de hoek komt kijken. Het bestuur kwam al vroeg met alarmerende info over het tekort aan scheidsrechters, maar toverde een oplossing uit de hoge hoed om met maar 2 divisies te gaan spelen in plaats van met 4 divisies en ook de dames werden na 34 jaar bedankt voor hun aanwezigheid door gebrek aan belangstelling.

Bij de dames en ook bij de heren liep de belangstelling dusdanig terug dat met 2 grote divisies het seizoen kon starten. Maar het scheidsrechters probleem was voor een tijdje weer getackeld.

Ook in de omliggende plaatsen kampt men met hetzelfde euvel, dus niks nieuws onder de zon in Veghel.

Na de start haakte nog 2 teams om verschillende reden af en bleven er uiteindelijk 9 teams over in de 1e divisie. Een sponsor schreef zich met 2 teams in, maar als er geen duidelijke regels zijn vastgelegd kan dit voor problemen zorgen bij schorsingen. Want bij welk team dient iemand zijn schorsing uit te zitten. Een aantal spelers is gerechtigd voor beide teams uit te komen.Logisch zou zijn dat men de schorsing uitzit bij het team waarbij de schorsing is opgelopen.Het zou van een wijs besluit getuigen van het bestuur als men duidelijkheid verschaft in het reglement omtrent deze problematieken. De 1e rode kaart dit seizoen is al meteen zo’n punt.

Alle wedstrijden spelen zich dit competitiejaar af in het Zwijsen, maar in de rijksbegroting staat dat de BTW verhoogd zal gaan worden op consumpties, wat bij verenigingen met een kantine voor gaten in hun begroting zal zorgen.

Bij het Zwijsen is het nog een stukje erger, de kantine is regelmatig dicht. Dus heeft men ook geen last van BTW zul je denken. Las van de week in de stadskrant dat er door de gemeente een beheerder wordt gezocht. Een leeftijdsindicatie maakt dat ik mij niet aangesproken voel om hierop te reflecteren.

Wordt er desondanks ook nog ge-zaalvoetbalt? Jazeker en door de nieuwe indeling komen diverse teams nieuwe onbekende tegenstanders tegen en dat maakt het een interessanter en een spannend verloop van de competitie mogelijk.

ZVV schaal:
Er is reeds een verslag van deze wedstrijd te lezen op de ZVV-site. Voor de 2e maal in korte tijd liet Van der Linden Futsal zich de kaas van het brood eten. Deze keer via strafschoppen.

Bekervoetbal Ben Linders Cup:
De BLC competitie heeft dit jaar een andere opzet dan vorige jaren. Speelde men in het verleden in poulevorm nu is er meteen een knock-out systeem van toepassing. 2 Teams sprongen in de 1e ronde duidelijk bovenuit. Fysiotherapie de Boekt won met 11-0 en Schildersbedrijf Franko van Bussel won met 11-1.

1e divisie:
De 1e divisie geeft een vertekend beeld omdat niet elk team evenveel wedstrijden heeft gespeeld. Fysio De Boekt, Verano en Schildersbedrijf Franko van Bussel zijn niettemin nog ongeslagen, maar dat zegt niet zoveel.

In de 2e divisie gaan de Bever Boys dit jaar weer hoge ogen gooien, mits ze altijd compleet zijn.

Zaalvoetbal Inside | 144 keer gelezen

Voetbalnieuws