Auteur: ZVV Veghel | 04-09-2023

Fysiotherapie De Boekt wint ZVV-Schaal 2023

Het voetbalseizoen 2023/2024 is weer van start gegaan en zoiets begint bij de KNVB  met de wedstrijd voor de supercup, en dit jaar ging de strijd tussen Feijenoord en PSV, waarbij laatstgenoemde aan het langste eind trok.
Deze traditie heeft ZVV overgenomen, maar in Veghel heten we het gewoon de strijd om de ZVV-schaal. Dit seizoen stonden de rivalen v d Linden Futsal en Fysiotherapie de Boekt tegenover elkaar voor de felbegeerde ZVV- schaal.

Beide team kennen elkaar van haver tot gort omdat ze de afgelopen jaren minimaal 3x per jaar elkaar tegenkwamen.  Er wordt dan om elke meter geknokt, maar altijd op een sportieve manier met respect voor elkaar.

De Boekt schoot razendsnel uit de startblokken en zette vanaf de 1e minuut meteen druk naar voren, wat leidde tot een 0-2 voorsprong.

Toen Van der Linden Futsal van de schrik was bekomen kwamen ze snel weer op gelijke hoogte, maar de ruststand was weer 2-3 voor de Boekt.

Na rust bracht een eigen doelpunt van team v d Linden de stand weer op 2-4. V d Linden Futsal gooide toen alle remmen los, maar hun schoten waren te onnauwkeurig en anders stond daar de uitblinker van de wedstrijd Sven Vonk een geweldige pot te keepen.

De eindstand werd uiteindelijk 3-4 in het voordeel van de Boekt.

Aanvoerder Luuk Scheenloop mocht na afloop uit handen van Marc Kennis de ZVV-schaal in ontvangst nemen.

Doelpuntenmakers voor De Boekt waren Vincent v d Broek en Paul Vervoort en namens v d Linden, Alexander Mols en Alex Lemstra.

Het arbitrale trio kweet zich deskundig van hun taak, al is het niet moeilijk om deze teams in het gareel te houden.