Auteur: ZVV Veghel | 24-12-2018

Voetbal Inside 3

Begaf mij afgelopen woensdag 19 december naar De Stapperij voor de Algemene Ledenvergadering van ZVV. Ik bedacht dat het een euforisch moment zou zijn als ik bij binnenkomst een staande ovatie kreeg omdat ik als 70e persoon de zaal betrad. Want laten we eerlijk zijn het zou best moeten kunnen uit een bestand van een dikke 700 leden. Een opkomst van 10% is toch niet te veel gevraagd.

Welnu, de harde praktijk was toch ietsie pietsie anders. Ik was de eerste op het bestuur na. Gelukkig druppelde er toch 5 andere leden binnen. Laten we hun achtergrond eens nader onder de loep nemen. 4 heren waren oud-bestuursleden, Ja zelfs ere-leden van ZVV, dan een scheidsrechter en warempel ook nog 1 speler/coach. We zullen hem daarom benoemen met de initialen 65-jarige T v d A  en hem volgend jaar voordragen om ook ere-lid te worden, want zo’n betrokkenheid mag best gewaardeerd worden. 


Aan de ander kant van de tafel zat het bestuur met de nieuwe voorzitter Adil Kanoen. Het moet gezegd worden hij hanteerde de voorzittershamer met verve, bevlogen en enthousiast. Duizendpoot Marc Kennis was aftreedbaar, maar gelukkig herkiesbaar. Op de vraag of de leden konden instemmen met zijn herbenoeming kwam er een klaterend applaus, een teken dat niemand zat te wachten op zijn baantje. Om de rest van het bestuur niet tekort te doen, ook zij leveren het hele jaar als vrijwilliger (niet betaalde arbeid) hun bijdrage aan het zaalvoetbal.

Over de besluiten die zijn genomen zal het bestuur nader met de leden communiceren. Als leden tijdens het seizoen het ergens niet mee eens zijn, raad ik hun aan even op hun tong te bijten, hun kritiek in te slikken en volgend jaar zelf op de ledenvergadering te verschijnen, want dat is de plek waar je je stem kan laten horen.

Laten we nu overgaan tot de analyses van de diverse ranglijsten in de 4 divisies.
1e Divisie:
Zelda gaat de kerst in als herfstkampioen, want al hebben zij evenveel punten als de nummers 2 en 3 zij speelden wel 1 wedstrijd minder. Fysiotherapie de Boekt liet zich verrassen door Coro, die wel de mindere was in de wedstrijd, maar met twee kansen wel liet zien hoe je moet counteren. Het is nu al zeker dat Zelda, De Boekt en Van der Linden Futsal om de hoofdprijs gaan strijden. Coro volgt al op gepaste afstand van 11 punten. De middenmoot begint bij het verjongde Schildersbedrijf Van Bussel, marketing  Teun, Hooghei en Fellows. Ketel/Verstegen probeert nog krampachtig aan te klampen, maar voor Van Kuringe staan alle lichten op rood, ja zelfs met de sportiviteitspunten. Pilz & Grillz 1 heeft zich teruggetrokken uit de competitie, zij hebben duidelijk onderschat wat het betekend om twee teams te moeten bemensen.

2e Divisie:
KDV het Leeuwtje heeft 28 punten uit 12 wedstrijden en gaat daarom virtueel aan de leiding want Van der Linden heeft maar 1 puntje minder, maar ook een wedstrijd. Zij willen zo snel mogelijk hun plaatsje terugveroveren in de 1e divisie. Maar ook  Image Fabrics 2 is een jong talentvol team dat hun kansen ruikt. Cafetaria De Bunders en de Leeuwen van Atlas staan er niet florissant voor om maar te zwijgen van Auto Joosten die met 0 punten hekkensluiter is.

3e Divisie:
Ay Yildiz is een stevig gevecht gewikkeld met Brugmans. De verschillen tussen deze teams zijn hemelsbreed. Yildiz is een ervaren team dat meestal verschijnt met 10 spelers aan de aftrap en niet echt jeugdig genoemd kan worden, daartegenover Brugmans dat elke keer met minimale bezetting aantreedt, maar jong en talentvolle spelers hebben die nog een grote toekomst hebben. TuMoViNed wat staat voor Turken, Marokkanen, Vietnamees en Nederlanders, kortom een multicultureel gezelschap staat samen met Eskes op de 3e plaats. Tres Puntos, AKCA Balona en Pilz & Grillz 2 staan reeds op redelijke achterstand maar hoop doet leven. Van Campen, Knuvers en La Brijn zijn de teams in de onderste, maar bij hun staat al jaren de slogan centraal: meedoen is belangrijker dan winnen en als we maar even sportief bezig zijn geweest. Tja en wat te zeggen van SJK met maar 1 puntje uit 10 potjes. Ik stel voor dat zij zich aansluiten bij de 3 bovengenoemde teams.

Dames Divisie:
V d Linden/Koppig had ik bij aanvang hoger ingeschat dan de huidige 4e plek. Zaak is het wel dat je dan voltallig aan de aftrap verschijnt en dat is het grote probleem van dit team met hun altijd aanwezige coach Wim. Team Rijkers uit Wijbosch doet het prima en Team van Sleuwen is gewaarschuwd dat men dit jaar niet met de vinger in de neus kampioen kan worden want ondertussen staan ze al op 2 punten met een wedstrijd meer. De dames uit Boekel van Van Grunsven zijn ook nog niet kansloos en zouden best nog voor een verrassing kunnen gaan zorgen. Invorm, Old Stars en Laminaat zijn 3 teams uit de regio van ongeveer gelijk niveau  Albert v d Linden en Team Y uit Gemert zijn de heerlijke opvulsters van de maandagavond, altijd sportief en met volle overgave spelend, maar helaas met minder capaciteiten.

Tot slot:
In de week tussen kerst en nieuw jaar speelt de jeugd weer hun jaarlijkse Jeugdkersttoernooi (zaalvoetbal) in de 3 sporthallen van het Zwijsen, De Bunders en Ter AA in Erp. Coaches kunnen daar hun toekomstige talenten scouten voor hun team en iedereen is welkom om deze teams aan te moedigen. Schrijver van deze Inside 3 wenst iedereen fijne feestdagen en een sportief maar zeker een gezond 2019 toe.

Nieuws | 306 keer gelezen

Voetbalnieuws