Auteur: ZVV Veghel | 17-09-2018

Voetbal Inside 1

In een heerlijk najaarszonnetje zat ik vandaag te dromen van volle tribunes bij het zaalvoetbal met de nodige decibels aan lawaai toen ik wakker werd geschud door de harde geluiden van de kermis op de markt. Verschil moet er wezen nietwaar. Ik vroeg mij af waar de publieke belangstelling is gebleven van de jaren 80/90 toen de tribunes in sporthal De Beemd uitpuilde van de supporters en zelfs bussen vol van de tegenstanders in Veghel voor verkeersopstoppingen zorgden.
Vandaag de dag spelen er nog 3 heren en 1 damesdivisie onder de vlag van ZVV, tezamen goed voor 42 teams en ruim 700 leden. Het is triest dat de gemeente Meierijstad ZVV-Veghel een avond heeft afgepakt. Heeft soms een ambtenaar op zijn vrije maandagavond een sporthal bezocht en geconstateerd dat in de hallen weliswaar fanatiek zaalvoetbal wordt gespeeld, maar de tribunes nagenoeg leeg zijn, en toen voor het eerst in zijn leven een daadkrachtig besluit genomen om ZVV een avond te korten? Wie zal het zeggen, maar eerlijk is het niet. Van zaalvoetbal geniet je het meest door het zelf te doen en kijkend publiek is het toetje voor ieder speler.

De competitieleider Gonard Jaspers heeft het toch gepresteerd om een competitie in elkaar te zetten, waarvoor hulde, al moesten de dames hiervoor bloeden. Sorry dames.
Verschuivingen en afmeldingen zijn door zaalgebrek vanaf nu uit de boze. Helaas verliep de start van de competitie al meteen in de soep met een afmelding. Op het programma stond de wedstrijd om de ZVV-Schaal tussen de kampioen en de bekerwinnaar gepland. Helaas, Zelda kon geen team van minstens 5 spelers die avond bij elkaar krijgen en melde zich af. Niet echt een sportieve daad met 19 spelers op de lijst. Een week later waren ze wel compleet en wonnen verdiend maar geflatteerd met 5-2 van Fysiotherapie De Boekt. Op naar het nieuwe seizoen, iedereen is er klaar voor spelers, speelsters, het bestuur, de onmisbare scheidsrechters, coaches en lijnrechters.

Dames divisie:
Alles is bij het oude gebleven wat teams betreft, wat speelsters betreft blijft het altijd de vraag wie er een doelpuntje heeft gemaakt tussen de lakens en een tijdje uit de running is. Zaalvoetbal is blijkbaar niet de enige sport die zij beoefenen. Verrassend staat Invorm Interieurbouw bovenaan en dames geniet er maar eventjes van, de concurrentie ligt op de loer. Team van Sleuwen liet al 2 punten liggen en dat is de laatste jaren zelden voor gekomen. Van de Linden & Koppig, op papier een toppertje moest zelfs al een nederlaag slikken. Het is nog te vroeg om hier al een voorspelling te doen wie dit jaar hoog gaan eindigen.

3e divisie:
Hier staat team Eskes & Partner na 3 wedstrijden op 9 punten en dus bovenaan. Zij krijgen dit jaar te maken met spelers uit zonnige vakantielanden met dito namen als Ay Yildiz, Tres Puntos en AKCA Balona. Voorwaar een internationaal gezelschap die technisch hoogstandjes in huis hebben en mits ze alleen hun voeten laten spreken een lust voor het oog zijn. Een noviteit mag niet onvermeld blijven en dat zijn de 3 punten van team Van Campen Consulting en dat zijn er bijna evenveel als het hele vorig seizoen. Nu Peter Teunis wat meer vrije tijd heeft gekregen kan hij zijn team misschien op een hoger plan tillen. Pilz & Grillz 2 kan dit jaar met “Good Old” Toon vd Akker als laatste man en vele jonkies er omheen, zijn ervaring delen met de spelers om in het eerste jaar de fijne kneepjes van het vak leren. Dit initiatief zouden meerdere teams moeten overnemen, jeugd met enkele ervaren spelers.
2e divisie:
De 2e divisie is bijna bij het oude gebleven, maar niemand heeft de maximale score gehaald en dat duidt erop dat het een spannende strijd gaat worden. Enkele dingen vallen op. Bouwbedrijf Verbakel de laatste jaren strijdend in de top heeft al 2 wedstrijden verloren en lijkt nog niet in vorm. Hetzelfde geld voor Van der Linden die vorig jaar nog in de 1e divisie speelden. Image Fabrcs2 is goed uit de startblokken geschoten en dat kan ook gezegd worden van Safetrans. We zullen zien en volgen wat het verdere verloop zal worden.

1e Divisie:
Door het aantal ongelijke wedstrijden die zijn gespeeld in deze klasse is het nog wat onoverzichtelijk in de standenlijst. Op dit moment heeft Fysiotherapie De Boekt de ongeslagen status van het afgelopen seizoen gewoon doorgetrokken en met 9 uit 3 mogen zij zich thans koploper noemen. Van der Linden Futsal liet zich verrassen door Schildersbedrijf Franco v Bussel die met Martijn van Kessel een groot talent in hun midden hebben. Uiteraard gaat Zelda dit seizoen strijden om de bovenste plaatsen en ook Teun-marketing moeten we niet onderschatten. Nieuwkomer Fellows & Friends heeft nog genoeg ervaring in het team om wat punten bij elkaar de sprokkelen. Bij Hoogheide Bouw zijn de tweeling Van Heertum nog steeds van de partij en een lust voor het oog om hen enthousiast bezig te zien met hun tomeloze energie.

Tot slot nodig ik iedereen uit om eens een kijkje te komen nemen in de sporthallen het Zwijsen en de Bunders. Op maandag- en vrijdagavond in Zwijsen sporthal en in sporthal De Bunders op helaas alleen de vrijdagavond. De eerstvolgende topper staat vrijdag 21 sept op de rol tussen Van der Linden Futsal en Fysiotherapie De Boekt.

Zaalvoetbal Inside | 356 keer gelezen

Voetbalnieuws