Auteur: ZVV Veghel | 09-11-2017

Notulen ALV 30 november 2017.

Locatie: vergaderzaal de Spil te Veghel

Aanwezig:P. Teunis/voorzitter, J. Bongaards /scheidsrechterszaken, L. Rijk/secretaris, M Kennis/ ledenadministratie, T. Arslan / pr en G. Jaspers/ wedstrijdsecretaris, M. van Asseldonk / Fysiotherapie de Boekt, A. Smits / scheidsrechter, B. Pennings / scheidsrechter, M. El Hiri / Leeuwen van de Atlas, A. Kanoun / Leeuwen van de Atlas, R. de Koning / Steenhandel Brabant, S. van Steen / Eskes&Partners, F. Pepers / erelid
Afgemeld:T. Manders / erelid, H. Vermeulen / scheidsrechter, S. Yilmaz / Ay Yildiz, D. Markus / FC SJK, N van de Akker / erelid

1.Opening:
door voorzitter Peter Teunis. Sorry voor de rommelige opening. De beheerder was de afspraak vergeten. Een aangepast punt op de agenda. Bestuursverkiezing: Jan Bongaards, aftredend en niet herkiesbaar.

2.Notulen van de ALV van 15-12-2016: De notulen worden door de vergadering goedgekeurd.

3.Jaarverslag: Secretaris Louis Rijk leest het jaarverslag voor.

4.Ingekomen stukken en mededelingen: Geen ingekomen stukken.

5.Rondvraag: A. Kanoun: Het is jammer als ZVV zou stoppen. Wat is de reden voor de terugloop van teams, aftreden bestuursleden en belabberde opkomst op deze vergadering? De voorzitter legt even uit waarom hij en Jan aftreden, redenen zijn leeftijd, gezondheid en inbreng die afneemt. Daarna ontstaat er een levendige discussie over de betrokkenheid van de leden en hoe dit verbeterd kan worden. Via contactpersonen werkt onvoldoende, mails worden amper gelezen en weggegooid. Via de web site is al een grote verbetering. Persoonlijk aanspreken is beter maar ook nog onvoldoende. Scheidsrechters doen dit vaker, maar veelal zonder succes, over het tenue en andere zaken. Verplichting opleggen om vergadering bij te wonen (1 teamlid) is een optie. Voor de bestuursfunctie: heeft het bestuur ook buiten ZVV gekeken? Ja, er zijn diverse mensen persoonlijk benaderd. Kunnen sommigen taken gesplitst worden of kan er in functies binnen het bestuur geschoven worden. Dit zijn zaken die allemaal bespreekbaar zijn als er kandidaten zijn die zich aanmelden. Ze worden ook niet in het diepe gegooid. De oud bestuursleden zijn bereid om de eerste tijd te coachen. Er wordt grofweg aangegeven wat het aan tijd kost, dat valt best mee. Er is bereidheid vanuit de leden om een keer met het bestuur om de tafel te gaan zitten om te kijken waar de problemen precies liggen en hoe we die kunnen aanpakken. Een ander punt dat ook zorgen baart is het scheidsrechterkorps. Hier zal ook hard aan gewerkt moeten worden om verjonging door te voeren.

6.Financieel Verslag 2016-2017: Verslag opgesteld door oud penningmeester Theo Manders. De interim penningmeester geeft een kort verslag over de opvallende bedragen en het benodigde eigen vermogen. Een korte uitleg waarom het nadelig saldo zo hoog is uit gevallen.

7.Verslag Kascommissie door Hans Vermeulen en Mounir El Hiri: Mounir El Hiri geeft een kort verslag van de kascontrole. Door een ondertekend schrijven geven zij aan dat de financiële zaken prima beheerd zijn door de interim penningmeester.

8.Nieuw reserve lid kascommissie: Hans Vermeulen en Mounir El Hiri blijven in de kascommissie. Bart Pennings is het nieuwe reserve lid.

9.Begroting 2018-2019: Verslag opgesteld door oud penningmeester Theo Manders. De interim penningmeester geeft een kort verslag over de opvallende bedragen. Op basis van de te verwachten teams en zaalhuur is het inschrijfgeld komend seizoen voor de heren € 687,- en voor de dames € 494,-. Een kleine verhoging. Als het goed is sluiten we het seizoen af met een klein positief saldo. Vraag is of we al rekening moeten houden met een extra verhoging omdat alle tarieven binnen Meierijstad gelijk worden getrokken. Dit is moeilijk. De verhoging kan nooit extreem zijn want dan vallen er meerdere clubs om. Dus met onze buffer moeten we dat op kunnen vangen. Bedrag voor boetes kleiner. Klopt, diverse boetes worden momenteel niet opgelegd. Indien nodig wordt dit weer ingesteld.

10.Bestuursverkiezing: Louis Rijk is aftredend en herkiesbaar. Hij wordt met algemene stemmen herkozen. Gonard Jaspers is aftredend en herkiesbaar. Hij wordt met algemene stemmen herkozen. Lid Jan Bongaards is aftredend en niet herkiesbaar. Voor hem is een vervanger gevonden in de persoon van Serhan Yilmaz. Hij wordt met algemene stemmen aangenomen. Helaas moeten we na 18 jaar afscheid nemen van Jan. Eerst secretaris en later scheidsrechterzaken. Jan bedankt iedereen voor de prettige samenwerking. Voorzitter Peter Teunis is aftredend en niet herkiesbaar. Voor hem is nog geen vervanger gevonden. Na 16 jaar nemen we afscheid van Peter. Begonnen in een hectische periode en dit omgezet naar een rustige stabiele competitie. Hij bedankt alle leden en bestuursleden voor de fijne samenwerking. Namens de leden worden Jan en Peter ook bedankt voor hun grote inzet. Vanuit de leden wordt er aangegeven dat er 2 leden zijn die over de functies van voorzitter en penningmeester willen nadenken. Het bestuur dankt ze daar voor en wacht hun besluit af.

11.Sluiting door Marc Kennis.

Nieuws | 1155 keer gelezen

Voetbalnieuws