Auteur: ZVV Veghel | 27-08-2017

Voetbal Inside 1: de start

Eindelijk, de voetbalschoenen kunnen weer in de bekende sponsortassen worden gestopt. Vele mannen zijn weer opgelucht om ‘s maandags of vrijdags tegen de bekende plofbal te mogen trappen. Eindelijk kunnen ze hun frustraties weer kwijt en mogen die afreageren op hun coaches en scheidsrechters de bekende pispalen in de hedendaagse samenleving.

Na het droogstaan van 3 maanden wat betreft hun hoogtepunten in het voetbal waren ze overgeleverd aan de dames van Oranje die het voetballoze tijdperk opvulde op de televisie.

Met schroom moesten de mannen vaststellen dat het vrouwenvoetbal best aantrekkelijk is wanneer van een zekere kwaliteit sprake is en een mooie vrouw is altijd nog beter dan een lelijke vent.

Ook ik moet bekennen dat ik heb genoten van de vrouwen, en topper Lieke Martens had alles in huis wat het bekijken waard is, techniek, goede trap, inzet, sportiviteit erg communicatief en nog meer andere sterke punten.

De kenners van het spelletje voetbal kroonde haar niet voor niets tot Europees voetbalster van het jaar. Tussen de absolute wereldtoppers als Buffon, Messi en Ronaldo zette zij mannelijk Nederland wel even te kakken. Maar van haar kunnen we dat hebben, en wij zijn best trots op deze Oranje meiden. Barcelona heeft een koopje in huis gehaald die de absurde waarde van Neymar van 222 miljoen weer eens in het bekende rijtje zet van verschil in verdienste tussen mannen en vrouwen in de topsport. Hoeveel zou Lieke Martens en nog enkel andere speelsters eigenlijk waard zijn in deze krankzinnige transfertijden.  Antwoord, wat de gek ervoor geeft, maar die gekken zijn toch weer de mannen die de touwtjes in handen hebben. Bij deze sorry dames.

Nu was ik op voorhand al erg positief over damesvoetbal, ook bij ZVV. In bijna alle insides werd er aandacht aan besteed. Waar in de herencompetitie de belangstelling tanende is en elk jaar teams stoppen blijft de damesdivisie nog steeds op peil. Laten we afspreken dat de tribunes op de maandagavond als de dames aantreden weer eens ouderwets gevuld zijn.  Zij verdienen dit.

Maandag gaat het voetbalcircus weer van start en tussen 20.00 en 21.00 is er een uur uitgetrokken voor de ZVV-Bokaal tussen Zelda en Fysiotherapie De Boekt, 2 teams die vorig seizoen 1e en 2e werden en ook in de finale voor de beker elkaar troffen. In beide gevallen trok Zelda aan het langste eind, al gaven ze elkaar weinig toe.

Een voorspelling van de krachtverhoudingen in de 1e divisie is erg moeilijk, want er kunnen nog steeds spelers van team wisselen zolang de competitie nog niet is begonnen.

Wel is te zien dat v d Linden Futsbal wederom enkele nieuwe spelers heeft ingeschreven, en ben benieuwd of ze nu wel mee gaan doen om de prijzen. Kix die elk jaar in de top meedraaide heeft zich teruggetrokken en Zelda en Fysiotherapie De Boekt zijn op sterkte gebleven.

In de 2e divisie heeft Fellows and Friends zich versterkt met een 6-tal ex-spelers van wat toen het Ziekenhuis heette. Ben heel erg benieuwd hoe het met deze mannen is vergaan want het ziekenhuis was vanaf de start in 1973 er al bij en ik moet eerlijk bekennen dat mijn wortels bij dat team lag.

Ook de class tussen Image Fabrics 1 en 2 zullen spannend worden want de tijd dat de jonkies de oude garde bij hun nekvel pakken is aangebroken. De generatiekloof doet hiermede zijn intrede.

In de 3e divisie heeft zich vrijwillig Pilz and Grillz gemeld en met enkele nieuwe teams kan het spannend worden. Bij de dames doet het nieuwe Team Rijkers zijn intrede en dit team is voor iedereen de grote onbekende maar dat ze de Veghelse eer hoog gaan houden staat bij voorbaat vast. Leo Rijkers is een van die sponsors die al van het begin hun steentje hebben bijgedragen aan het zaalvoetbalgebeuren van ZVV.

Iedereen succes gewenst

Zaalvoetbal Inside | 1170 keer gelezen

Voetbalnieuws