Auteur: ZVV Veghel | 05-06-2023

Van de Linden Futsal wint Ben Linders Cup

Het is Van de Linden Futsal gelukt dit seizoen de dubbel te winnen. Na het kampioenschap in de 1e divisie trokken zij ook in de bekerfinale aan het langste eind tegen Fysiotherapie de Boekt. In een niet al te hoog staande wedstrijd, maar wel uitermate sportief verlopen wedstrijd die prima werd geleid door scheidsrechter Alex Makaloski. Alle spelers van beide teams kennen elkaar van haver tot gort, de meeste spelen al jaren samen in Blauw-Geel 2 zaterdag en dat was te merken. Van der Linden ging furieus van start en al in de 2e minuut was het raak 1- 0. Fysio De Boekt was even overrompeld, maar in de 3e minuut was de aansluittreffer een feit.

Meteen volgde de 2-1 en vlak voor rust stond de stand weer op 2-2. Na rust ging Van der Linden in het offensief en trokken de stand weer met 2 doelpunten naar zich toe. Fysio De Boekt wenste zich niet hierbij neer te leggen en maakte de aansluittreffer. Een schot binnenkant paal die weer de zaal in kwam, was de genadeslag voor de Boekt, die met een meevoetballende keeper alsnog het tij probeerde te keren. Maar in de slotfase ten onder ging.

Eindstand 6-3  en zodoende won Van der Linden voor de 3x keer in hun historie de BLC beker. Direct na afloop werd de grote beker uitgereikt aan aanvoerder Toon v d Linden, die de felicitaties in ontvangst mocht nemen van het bestuur van ZVV en de spelers van de Fysiotherapie de Boekt.

Een terechte winnaar, maar Fysio De Boekt won de 3e helft volgens deskundige. Kijk, en zo hoort het.