Auteur: ZVV Veghel | 22-12-2022

Inside 3

Uit de grote koker zoals het bestuur verwoord, komt het laatste stukje van dit jaar, en voor de trouwe lezer is dit de alweer de 85e Inside. De zaalvoetbalcompetitie is nu halverwege, maar het WK-voetbal zit erop. Argentinië is uiteindelijk als winnaar uit de strijd gekomen. Messi was volgens kenners de beste speler van het toernooi en is nu groter dan halfgod Maradonna.

Mohammad Ali, (Cassius Clay) was de eerste topsporter die zich liet kronen tot I AM GREATEST een zelfverrijking waar ik niet zo van hou, en als goede tweede is Donald Trump die zichzelf ook de grootste waande en zich ook boven alles en iedereen verheven voelt. Voor aanvang van het WK voetbal stonden Neymar, Messi, Mbappe en Ronaldo op de kandidatenlijstjes van vele voetballiefhebbers. Ronaldo was de eerste die afviel door zijn arrogante gedrag en die zich moeilijk kon schikken in het teambelang. Neymar was de tweede die door de vroegtijdige uitschakeling van Brazilië afviel. Uiteindelijk mochten Messi en Mbappe, de oude en de nieuwe generatie voor de titel gaan, in een adembenemende finale.

Op voetbaltechnisch vlak waren zij zonder meer de smaakmakers, maar heb ik toch vooral genoten van Luca Modric, de 37-jarige Kroaat, die zijn team uit een klein land inspireerde tot ongekende hoogte en daarbij zich als een groot verliezer toonde met respect naar tegenstander en scheidsrechter. Want wanneer ben je de allergrootste? Als je de talenten hebt gekregen om geweldig tegen een balletje kunt trappen of  in staat bent andere te inspireren het beste uit zichzelf te halen met inachtneming van normen en waarde. Mijn antwoord kennen jullie ondertussen wel.

Hoe is het jullie vergaan met de beoordeling van de scheidsrechters. Makkeli was zonder meer goed, meerdere waren dik voldoende met enkele uitschieters matig tot onvoldoende. Eigenlijk een doorsnee wat het scheidsrechterskorps bij ZVV presteert, maar dan op een ander niveau.

Van alle praatprogramma’s vond ik Inside Oranje Wintershow het best te verteren met uiteraard het snoepje van de week Noa uit Doa. Zelden zo jong iemand gezien die de 2 ouwe zakken Derksen en de Gijp van repliek diende.  Samen met Helene Hendriks de 2 aanstormende talenten in omroepland.

Competitie:
Sinds de vorige Inside van 8 november is er niet veel verandert in de ranglijst van de 4 divisies. In de 1e divisie is de wedstrijd van Van der Linden Futsal uit de Stad tegen Van der Linden uit het Middegaal een vermelding waard. De 2 hoofdsponsors Toon en Jan v d Linden hadden klaarblijkelijk al hun personeel gesommeerd om deze wedstrijd te gaan bekijken, want hun familietrots stond op het spel. De oudjes van Toon trokken uiteindelijk met 6-3 aan het langste eind tegen de jonkies van Jan.
Tja, ook in de 1e divisie was er iets negatiefs te melden. De scheidsrechter van dienst vond zich genoodzaakt een duel te staken omdat een team zich niet neer kon leggen met genomen beslissingen van de scheidsrechter. Het woord is nu aan ZVV.

In de BLC (Ben Linders Cup) zijn we genaderd tot de 8e finale met nog 6 teams uit de 1e divisie, 7 teams uit de 2e divisie en 3 teams uit de 3e divisie, dus alles is nog mogelijk.

Het klassement van de topscorer(sters) wordt sinds kort op het digitale wedstrijdformulier bijgehouden. Dat vergt van de tijdwaarnemer bij wedstrijden waar vele doelpunten vallen opperste concentratie, want daarnaast moet hij ook nog de wedstrijdklok bedienen, en de stand bijhouden op het wedstrijdformulier en dan ook nog toezien of de aanvoerders de juiste spelers en hun rugnummers goed noteren. Ook bij tijdstraffen is het oppassen geblazen, want bij veel zondaars is 2 minuten vlug maar anderhalve minuut. Dus ook de tijdwaarnemers moet voor hun centen gaan presteren.

Topscorers

-Milan v d Heijden van de Beverboys staat op plaats 1 met 25 uit 9
-Mehmet Gurbus van team bandencentrale staat op 2 met 22 uit 9
-Zelfs John de Bever himzelf staat op de 6e plaats met 14 uit 7

Tussen al dit geweld staan ook nog 2 dames op jawel de 3e plaats:
Kelly v Zutphen van Team Y met 16 uit 3 wat een gemiddelde is van ruim 5 doelpunten per wedstrijd en ook Laura Jansen van Marco Rijkers Montage mag er zijn met 16 uit 5. Dus zijn zij de mannen momenteel de baas.

Tot slot mogen we op het einde van het jaar ook de complimenten geven aan het bestuur. In 2022 hebben zij met corona nog vers in ons geheugen het erg zwaar gehad de competitie tot een goed einde te brengen, daarvoor alle hulde.

De kritische noot mag helaas ook hier niet ontbreken. Het toestaan van afwijkingen van hun eigen reglement, zal zeker ter sprake komen op de algemene leden vergadering, of ze moeten erg goede reden hiervoor hebben.

Maar niets staat een groots vieren van het 50-jarig bestaan in de weg in 2023.

Rest mij verder iedereen fijne kerstdagen en een voorspoedig, sportief maar vooral een gezond 2023 toe te wensen.

Zaalvoetbal Inside | 422 keer gelezen

Voetbalnieuws