Auteur: ZVV Veghel | 11-11-2022

Inside 2

Heb je ook genoten van Ajax – PSV? Het was wat mij betreft een hele matige wedstrijd met veel emotie bij diverse spelers, en wat mijn ergernis was dat vele spelers hun emotie niet onder controle hadden. Het opzoeken van het woord emotie bracht mij op 27 verschillende samenvattingen. Ik zal ze u onthouden, maar van de wedstrijd Ajax-PSV is maar een conclusie mogelijk, een slecht voorbeeld voor de hedendaagse jeugd van onze topspelers. Passie hoort bij het voetbal, agressie is iets anders.

En laten we niet meegaan met de woorden voetbal is oorlog en emotie hoort bij voetbal. Het is genieten van emotie als spelers uit Zuid-Amerika en Afrika een doelpunt vieren in gebaren en dans. Dat is pure blijdschap met emotie.

Maar ook in die landen gaat het soms gruwelijk mis. In hetzelfde weekend speelden Racing Club tegen Boca Juniors in Argentinië. Resultaat 10 rode kaarten en jawel de scheidsrechter was geen sulletje, hij fluit deze maand op het WK in Qatar. Laten we het erop houden dat een slechte verliezer de emotie wat minder goed kan beteugelen.

Maar ook de supporters van diverse clubs houden er tegenwoordig praktijken op na die hard bestreden moeten worden, zoals spandoeken ophangen met kwetsende teksten en wat de denken van de alom geaccepteerde bierdouches die vanaf de tribunes worden gegooid en nog maar te zwijgen over de spreekkoren en apengeluiden. Ik snap bij God niet wat supporters bezield om zich zo te gedragen.

Gelukkig gaat het bij ZVV wat rustiger aan toe al mis ik de vele supporters op de tribune van jaren geleden. Het zijn er niet meer dan in een doordeweekse viering in de kerk van Veghel. We kunnen ze op 1 hand tellen.

Het laatste nieuwtje wat ik je niet mag onthouden, komt uit Huisel waar de scheidsrechters zachter moeten gaan fluiten, omdat omwonende er last van hebben. Alle scheidsrechters krijgen een specifiek fluitje, die wat minder hard klinkt. Toch even navragen waar die fluitjes verkrijgbaar zijn, want ook bij ZVV lopen er rond die best een toontje zachter mogen fluiten.

Laten we vlug verder gaan met de resultaten van de competitie van ZVV.

1e divisie:
Van der Linden Ffutsal lijkt wederom aan een sterk seizoen bezig, en tegen concurrent Fysio De Boekt kwamen zij ijzersterk voor de dag getuige de 4-0 overwinning. Ook de kampioen van vorig jaar v Bussel is goed uit de startblokken geschoten met 10 uit 4. Alleen tegen de boys van Jan v Linden lieten zij 2 puntjes liggen. Tres Puntos wat betekend in het Spaans: 3 punten is een team met spelers die grote individuele capaciteiten hebben maar nog niet als een team opereren zoals we zagen. Ze werden vakkundig uitgespeeld en de “3 punten” gingen daarom terecht naar Fysio De Boekt.

Coro speelt dit seizoen wat minder en zeker als hun spelverdeler Olger absent is kost hun dat punten.

Van der Linden en de Ketel/Verstegen zullen heus hun puntjes nog pakken en voor KVIK is het te hopen dat ze snel een overwinning noteren. Dat verdienen deze sympathieke mannen uit Gemert en omstreken.

2e divisie:
MTM Landmeten is in de 2e divisie nog ongeslagen met 9 punten uit 3 wedstrijden maar Auto Joosten gaat op kop met 10 uit 5. Tegen Hoogheide bouw Liepen zij in de val tegen de oudjes van WEC. Daantje mocht op zijn verjaardag met de bloemen en 3 punten op zak aan de tap aanschuiven.
Van Kuringe sluipt langzaam richting de top. Met wat meer discipline spelen kost minder rode kaarten is het devies.

Thuisin Ernis heeft wel geen competitiepunten vergaart dit seizoen maar staan wel bovenaan in het sportiviteits klassement, en dat is ook een kwaliteit.

3e divisie:
Melani Fight & Fitness is zonder meer het sterkste team in deze klasse en een lust voor het oog om na te kijken. De Bever boys wonnen afgelopen maandag met 26-2 van het niet complete ZVVLa Brijn. John de Bever was met de 2 tegendoelpunten not-amused, wat tekenend is voor zijn eerzucht.

Bij Baby Bad & Spa is de opkomst de laatste wedstrijden een punt van discussie en Adil moet alle registers opentrekken om zijn team in het gareel te houden. Gelukkig gaf zijn laatste wedstrijd weer een stijgende lijn te zien, al was het tegen laagvlieger ClubPT.

Eskens kan dit seizoen hun draai nog niet vinden, getuige de voorlaatste plaats.

De middenmoot bestaat in deze divisie uit een 4-tal teams die weinig voor elkaar onder doen.

Dames:
Er is weinig te melden over de damesteams.  Marco Rijkers gaat ongeslagen aan kop gevolgd door Laminaat 2.0. Knap team dat daar verandering in kan brengen.

Zaalvoetbal Inside | 418 keer gelezen

Voetbalnieuws