Auteur: ZVV Veghel | 18-02-2022

Inside 4: en we gaan weer verder

Nu de coronamaatregelen zijn langste tijd hebben gehad, kunnen we hopelijk het seizoen op een normale manier uitspelen en heeft de competitieleider een zorg minder.Het spelschema en de aanpassingen hierop zorgde dat diverse teams niet kwamen opdagen, met de smoes we wisten niet dat we moesten spelen. Er is een gouden regel, kijk minimaal 1x per week op de site van ZVV waarop het programma staat. Het programma wat op de site staat is leidend, en dient aangehouden te worden.

Een ander punt wat de laatste weken opvalt is de hardheid van het spel bij diverse teams en de moeite die men heeft om genomen beslissingen te accepteren. Het is hetzelfde punt wat ook heerst in de huidige maatschappij, waar de helft van de bevolking het niet eens is met genomen maatregelen. Het huidige coronabeleid als voorbeeld dienende.

Las van de week dat topvoetballer en verafgode held Sergio Ramos van PSG en voorheen van Real Madrid in zijn carrière zijn 27e rode kaart heeft gekregen. Als dit het voorbeeld is voor de hedendaagse verdedigers dan doet mij dat het ergste vrezen.

Ook het door veel zaalvoetballers op tv bekeken EK futsal met andere spelregels dan de onze geven weer de nodige irritaties. Erg jammer want zaalvoetbal is gewoon een mooie sport.

Gelukkig kunnen de liefhebbers van carnaval dit jaar weer helemaal losgaan, en stoom afblazen van de afgelopen periode. Daarom is er in dat weekeinde geen zaalvoetbal.

Samenvatting van verschillende divisies.

1e divisie
Van de Linden Futsal gaat onbedreigd aan kop, al moesten ze in de laatste wedstrijd tegen de boys uit Vorstenbosch alles uit kast halen om 10 seconden voor het einde alsnog de 3-2 binnen te schieten.  Brian van Deursen was met 3 doelpunten het goudhaantje.
KVIK is aan een geweldige opmars bezig en won de laatste 2 wedstrijden met 3-2 van ’t Leeuwtje en met 6-2 van Image Fabrics. De clash voor de 2e plaats tussen fysio de Boekt en Franco v Bussel werd overtuigend gewonnen door laatstgenoemde, die profiteerde van een off-day bij de Boekt. In de middenmoot geven de teams elkaar weinig toe, alleen Image Fabrics en Brugmans zullen alles uit de kast dienen te trekken om van de onderste plaatsen te komen. Nu de storm Eunice vrijdagavond over Nederland raast heeft het bestuur van ZVV het wijze besluit genomen om het hele programma eruit te gooien.

2e divisie
Ook in de 2e divisie staat een familie v d Linden bovenaan. Is de 1e van de grondzaken en sloop, de 2e is van bulk en logistiek. Op zulke sponsors moeten we zuinig zijn bij ZVV. In deze divisie is het aantal gespeelde wedstrijden ongelijk en het is daarom moeilijk een prognose op los te laten. Na v d Linden is vloerenbedrijf v d Velden een geduchte kandidaat voor de eerste plaats. Van Kuringe de nummer 3 op de ranglijst werd met liefst 10-0 door v d Velden de zaal uitgeveegd. Hoogheide bouw probeert angstvallig de aansluiting met de top te houden. Plaats 5 t/m 8 behoren toe aan teams met buitenlandse namen met hekkensluiter Thuis in Ernis die 6 wedstrijden heeft gespeeld en 0 punten heeft. Misschien zijn het slow starters.

3e divisie
MTM Landmeten staat nog op kop, maar de Bever boys, en los Turcos hijgen de lijstaanvoerder in hun nek. De Bever-boys wonnen hun wedstrijd tegen de concurrenten Landmeten en Baby Bad &Spa 2. Beide wedstrijden waren van een hoog niveau, maar de sportiviteitspunten waren minder positief. En over wat er afspeelden voor de wedstrijd van de Bever-Boys kunnen we kort zijn, respectloos en grensoverschrijdend taalgebruik. Meer respect is er voor Van Campen Consulting en Sportstudio van Dijk, wel geen hoogvliegers maar het plezier hebben in een partijtje zaalvoetballen staat voorop. Eskes & Partners is zoals we de laatste jaren van hen gewend zijn een goede middenmoter die altijd voor een verrassing kan zorgen.

Dames divisie
De grootste verrassing bij de dames was de nederlaag van de onbetwiste ranglijstaanvoerder Team Marco Rijkers Montage tegen Team Y met 3-4, maar met 10 punten voorsprong op nummer 2 is er geen vuiltje aan de lucht. Tussen de 2e en 3e plaats wordt er keihard geknokt tussen ervaren vrouwen van FC Laminaat en de jonkies van Baby Bad & Spa. Dit team heeft de potentie om in de toekomst de hegemonie van de dames van Rijkers over te nemen.

Zaalvoetbal Inside | 566 keer gelezen

Voetbalnieuws