Auteur: ZVV Veghel | 15-11-2021

Inside 3: Volop afmeldingen

Stond er boven Inside 2 als koptekst “volop aan de gang”, deze keer mogen we als koptekst boven Inside 3 met alle reden schrijven, “ volop afmeldingen”.Laten we als voorbeeld nemen het team Fysiotherapie de Boekt dat wel erg dikwijls de klos was.De 1e wedstrijd ging niet door omdat de tegenstander een bruiloft hadden te vieren.De volgende afmelding kwam van team Brugmans dat te weinig spelers had.
Ook de opnieuw vastgestelde pot ging niet door met als reden weer te weinig spelers.Toen ook een team zich terugtrok uit het bekertoernooi was de 4e vrije avond een feit. Op 22 oktober stond iedereen goedgemutst bij Sporthal het Zwijsen om eindelijk weer eens in actie te mogen komen, helaas was er geen beheerder die de deur open kon maken. Dus weer gefrustreerd naar huis. Tot slot werd afgelopen week het hele programma eruit gegooid wegens de verplichte corona toegangsbewijzen. Dat was dus nummer 6.

Conclusie: na de start van de competitie een goeie 2 maanden geleden zijn er al 6 wedstrijden van team Fysiotherapie de Boekt niet doorgegaan. Ook andere teams hebben met meer en mindere mate met dit euvel te kampen. Als competitieleider moet je horendol worden van al deze afmeldingen, en dat als eerste jaar competitieleider, en ook het bestuur moet soms noodzakelijke maatregelen nemen, maar teams die afmelden met de smoes dat ze te weinig spelers hebben moeten de consequenties daarvan voelen, 3 punten in mindering en een boete. Hopelijk zijn vele teams wel aanwezig op de ALV op 24 november, om gezamenlijk te bespreken hoe hier iets aan gedaan kan worden. Mijn ervaringen zijn niet al te positief gestemd.

Soms gaan wedstrijden ook nog gewoon door in de 4 divisies.

1e divisie:
Koploper is nog steeds Van der Linden Futsal, die alleen aan Fysio de Boekt een gelijkspel moest toestaan, maar met 16 uit 6 dik tevreden zijn.Schildersbedrijf Franko van Bussel gaat als een speer en KDV ’t Leeuwtje dat 3e staat heeft al 2 wedstrijden verloren.De stand is wel vertekend, omdat Fysio de Boekt door alle niet gespeelde wedstrijden ook nog ongeslagen is maar wel 2 gelijke spelen moest incasseren.De rest van de teams geven elkaar niet veel toe.

Wat ook opvalt in de standenlijst is dat in de 1e speelronde 4 teams maar de helft aan sportiviteitspunten kregen toebedeeld. Waren de nieuwe scheidsrechters nog niet goed geïnstrueerd?

2e divisie:
Met een wedstrijd meer gespeeld is Van Kuringe lijstaanvoerder op de voet gevolgd door Auto Joosten, Van der Linden en Tres Puntos die allemaal 10 punten hebben uit 5 wedstrijden.Ook Hoogheide Bouw en Vloerenbedrijf Van de Velden doen nog volop mee als goede middenmoter.De teams Selimiye Cami,  Ay Yildiz en ThuisIn Ernis spelen dit jaar niet mee voor de hoofdprijzen maar kunnen soms stevige uitschieters maken.

3e divisie:
MTM Landmeten is de enige ploeg uit de mannencompetitie die nog geen punten heeft laten liggen 21 uit 7, voorwaar een prima prestatie. Maar ook Bad & Spa 2 is nog ongeslagen 18 uit 6.De Bever Boys staan op plek 4 maar zij scoren er lustig op los. Met 66 doelpunten waarvan de ene nog mooier is dan de andere is het genieten van de hoogstandjes maar soms zijn ze erg irritant bezig, wat niet nodig is met zoveel kwaliteit. Zag van de week zelfs Theo Lucius (oud PSV) zijn maatjes in stelling brengen en die weten er wel raad mee. Van Campen en Sportstudio Rob van Dijk sluiten de rij met voorlopig 0 punten, maar beide teams kunnen hiermee wel mee leven; voor hen staat sportief bezig zijn voorop.

Bekerwedstrijden:
De meeste deelnemers hebben er al 1 of 2 wedstrijden erop zitten.Er zijn weinige verrassingen te bespeuren, de 1e divisieteams hebben simpel gewonnen, wat ze ook aan hun stand verplicht zijn.

Dames divisie:
Team Marco Rijkers laat er geen gras over groeien en staan na 7 wedstrijden op 21 punten en ook hun doelsaldo is ongekend. Topscorer is met stip Noor v Erp. Bad & Spa liet zich verrassen door Raber Wood maar daar en tegen versloegen ze FC Laminaat. Tegen Team Y kwamen ze met 0-5 achter maar trokken in de laatste minuut toch aan het langste eind 6-5. Een echte teamprestatie.Vakgarage Van der Linden smaakte het genoegen van hun eerste overwinning. Team Y moest met hangende pootjes terug naar Gemert/Boekel.FC Laminaat presteert nog niet optimaal maar sprokkelt wel de puntjes bij elkaar en de Old Stars zijn wat wisselvallig maar blijven een geduchte tegenstandster.

Nieuws | 699 keer gelezen

Voetbalnieuws