Auteur: ZVV Veghel | 26-09-2021

Inside 2: volop aan de gang..

Eindelijk mogen we ons weer uitleven in de zaal, de meeste coronamaatregelen zijn opgeheven.De meerderheid van de spelers zijn gevaccineerd, en als nu de kantines in de Bunders en het Zwijsen ook weer opengaan dan is het feest compleet.Want laten we eerlijk zijn zonder 3e helft is het een stuk minder leuk. Helaas moest het bestuur al een mail doen uitgaan naar de teams omdat er al diverse afmeldingen waren. Dit is een slechte zaak, en mijn team kan hier over meepraten, van de 3 geprogrammeerde wedstrijden is er maar 1 doorgegaan.Op dit punt kunnen ze maar een ding doen, de regels streng toepassen zoals die zijn vastgelegd in de reglementen.

Wat ook opviel tijdens de reeds gespeelde wedstrijden dat respect naar elkaar en naar de scheidsrechter soms uit het oog werden verloren. Besef wel dat de scheidsrechters van ZVV toevallig geen Björn Kuipers of Makkelie zijn, maar mensen die voor hun plezier fluiten en zorgen dat er gespeeld kan worden.

Verder valt het op dat de nieuwe spelregels snel zijn opgepakt en ook het dragen van scheenbeschermers in de zaal is geaccepteerd. Sieraden dragen bij hoofdzakelijk dames is nog een heikel puntje. Laten we nu de 4 divisies eens nader onder de loep nemen.

1e divisie:
Vd Linden Futsal en Schildersbedrijf Franko van Bussel zijn nog ongeslagen. Vd Linden Futsal is het aan hun reputatie verplicht als regerend kampioen maar Van Bussel komt goed uit de startblokken KDV t Leeuwtje liet zich in hun allereerste wedstrijd verassen door Eetcafe Ketel/Verstegen en nog wel met 2-7. Nieuwkomer Brugmans won daartegen weer van de Eetcafé Ketel/Verstegen. Image Fabrics en Coro Advies stellen nog wat teleur maar het seizoen is nog lang.

Fysiotherapie de Boekt heeft nog maar 1 wedstrijd gespeeld, maar zullen ongetwijfeld nog van zich laten horen. KVIK Eindhoven lijkt het beter te gaan doen als verleden jaar.

2e Divisie:
Huidige koplopers Van der Linden en Auto Joosten speelde afgelopen vrijdag hun onderlinge duel, een strijd op het scherpst van de snede en soms erover. Het verbale commentaar vierde hoogtij. Heren een beetje dimmen a.u.b.
Hoogheide Bouw, verleden jaar nog spelend in de 1e divisie, gaat dit jaar hoge ogen gooien in hun nieuwe klasse.
Selimye Cami en Ay Yldiz kregen al flinke nederlagen met grote cijfers aan hun broek. Van Kuringe en Tres Puntos lijken goede middenmoters te worden.

3e divisie:
Met liefst 2 teams is Baby Bad & Spa aanwezig in deze divisie. Adil Kanoun, de ex-voorzitter, is goed bezig. Ook zijn beide teams het seizoen goed gestart. En dit mag ook gezegd worden van Akca Balona, die fier bovenaan staat.
Een verhaal apart wordt dit seizoen het team van De Bever Boys. John bij iedereen bekent van de tophit “Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht” en van het tv-programma Expeditie Robinson, maar vooral als voormalig Nederlands beste zaalvoetballer.
Ze begonnen voortvarend met een 17-4 overwinning maar een week later werden ze kansloos weggespeeld door Baby Bad 2 met 12-2 en zijn lach was toch duidelijk van zijn gezicht. Het zal wel aan zijn schoenen hebben gelegen want onder rust moest hij een ander paar schoenen gaan lenen van de sporthalbeheerder. In de kist gevonden voorwerpen lag nog wel een oud exemplaar. Het team zal moeten wennen dat hier andere regels gelden dan in Berlicum en die zijn voor iedereen gelijk.

4e divisie Dames:
Bij de dames is FC Laminaat weer terug van weggeweest. Met hun versterking van Linda Smulders is de defensie op orde en zij gaan dit seizoen echt meedoen om de prijzen.  Als nu de blessures van enkele speelsters snel tot het verleden behoren en er geen zwangerschappen plaatsvinden, het euvel waar damesteams in het algemeen mee kampen, dan gaan ze een prima seizoen tegemoet.

Ook het jonge team van Blauw-Geel dat wordt gesponsord en gecoacht door Adil hemzelf is een fris en enthousiast team dat nog wel wat moet leren maar waar we hoge verwachtingen van hebben.

Tegen de kampioen van vorig jaar Team Marco Rijkers Montage kwamen ze er niet aan te pas maar van verliezen leer je het meest.

Team Y is goed uit de startblokken gekomen en Old Stars, de dames uit Zeeland, zijn altijd goed voor een verassende overwinning.

Ik werd deze week aangesproken door een speelster van Vakgarage Albert vd Linden uit Keldonk die was gevallen over het woord “bescheiden” in een verslag op de ZVV-site. Van bescheidenheid was geen sprake volgens haar en ik als niet schrijver van dat stukje kan dat beamen want in Keldonk zijn ze niet bescheiden; ik kan dat weten want mijn roots liggen daar. Maar de 0 punten zeggen helaas wel wat.

Zaalvoetbal Inside | 649 keer gelezen

Voetbalnieuws