Auteur: ZVV Veghel | 27-06-2021

Nieuwe wet WBTR per 1 juli 2021

Op 1 juli 2021 wordt de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen (WBTR) van kracht, hier moeten alle verenigingen en stichtingen in Nederland aan voldoen. Als bestuur van ZVV-Veghel hebben wij alle benodigde maatregelen getroffen en wij kunnen jullie hierbij informeren dat onze vereniging nu geheel voldoet aan de nieuwe wet.

Waarom die wet?
De wet is enerzijds bedoeld om bestuur en toezicht van verenigingen en stichtingen te verbeteren. Anderzijds om te voorkomen dat wanbestuur, onverantwoordelijk financieel beheer, zelfverrijking, misbruik van posities en andere ongewenste activiteiten verenigingen en stichtingen schaden.

Iedere vereniging moet zich houden aan de nieuwe regels over taken, bevoegdheden, verplichtingen en aansprakelijkheid. Verder moet iedere vereniging meer procedures en verantwoordelijkheden vastleggen in de systemen.

Hoe hebben we dit geregeld bij ZVV-Veghel?
Wij hebben al het nodige vastgelegd in: Statuten, Algemeen Reglement en het Beleidsplan.
Via een stappenplan hebben we uitgezocht welke zaken toegevoegd moeten worden volgens de wet.
Wij hebben dit alles besproken in onze bestuursvergadering van 15 juni j.l. en alles vastgelegd in een bestuursnotitie. Dit document wordt gearchiveerd als bijlage bij het verslag van de bestuursvergadering.

Meer weten?
Al met al een best wel complex juridisch verhaal, maar als ZVV-Veghel hebben we het op tijd kunnen regelen. Mocht iemand meer willen weten over dit verhaal en hoe onze vereniging dit inhoudelijk geregeld heeft dan geven wij graag meer informatie. U kunt daartoe een mail sturen aan ondergetekende,
e-mailadres: voorzitter@zvv-veghel.nl.

Henk Boersma
voorzitter ZVV-Veghel

Nieuws | 595 keer gelezen

Voetbalnieuws