Auteur: ZVV Veghel | 16-12-2020

Update 3: voorzetting competitie 20-21

De overheid heeft besloten dat "we" tot en met 19 januari 2021 op slot gaan. Dit betekent dat er tot die tijd ook geen zaalvoetbalwedstrijden op ons niveau mogen worden gespeeld. Op 12 januari 2021 komt de overheid met een nieuw besluit wat er gaat gebeuren na 19 januari 2021. We zullen de herstart van de competitie wederom moeten uitstellen en wachten wat de tijd ons zal brengen. Het is jammer dat we nog steeds niks kunnen maar hebben wel begrip voor de situatie.

Allemaal leuk en aardig zo'n berichtgeving maar wat houdt dit nu concreet in voor de competitie en een zaalvoetbalteam?
Het bestuur had gehoopt dat er weer gestart kon worden op 4 januari 2021 tot ergens eind mei 2021. In deze periode had er, met een kleine aanpassing, een halve competitie gespeeld kunnen worden. Dan waren de ingrepen in het speelprogramma minimaal geweest.
Doordat we nu nog niet weten wanneer er weer gestart kan gaan worden zullen de beschikbare speelavonden steeds minder in aantal worden. Ergens eind mei zal er een eind komen aan het reguliere zaalseizoen. Dus de kans om een halve competitie te kunnen gaan uitspelen zal met de week, na 4 januari 2021, kleiner worden.
 
Doordat er minder wedstrijden zijn gespeeld zal er, aan het eind van het seizoen, een correctie volgen op het betaalde inschrijfgeld.

Het bestuur heeft de competitieleider verzocht om te bekijken welke scenario's er zijn als er weer gestart kan gaan worden na 19 januari of later.
Belangrijk is om een datum te krijgen wanneer de zalen weer open gaan.
Pas dan kan er een wedstrijd- en zaalplanning gemaakt worden.
Tot de tijd kunnen we helaas niks.

Het bestuur komt na 12 januari 2021 met een volgende update.


Nieuws | 106 keer gelezen

Voetbalnieuws