Auteur: ZVV Veghel | 07-07-2018

Gemeente Meierijstad ontneemt ZVV-Veghel na 44 jaar één speelavond!

Gemeente Meierijstad ontneemt ZVV-Veghel na 44 jaar een speelavond!....

Al 44 jaar huur je twee zalen op maandag en vrijdag. Reservering van zaaluren en die toegewezen krijgen ging als vanzelfsprekend. Iedereen is tevreden en dat gaat al jaren zo. Geen wanklank. Geen achterstand in betalingen. Geen enkele reden tot ongerustheid. Goed contact met beheerders. Het loopt allemaal lekker door. Af en toe wordt er door de gemeente een sporthal/zaal afgebroken zonder dat er iets voor in de plaats komt. Nadenken of vooruit denken welke consequenties dit heeft laten we even rusten voor de toekomst.

Maar dan vindt er een transformatie plaats van gemeentes en gaan ambtenaren ineens anders doen en handelen. Dan zijn er mensen die vinden dat je geen recht meer hebt op twee zalen op maandag en vrijdag, ook niet na 44 jaar. Andere verenigingen groeien en die hebben ook recht op meer zaalcapaciteit. Waar haal je die vandaan als je die als gemeente niet hebt? Even een nieuwe sporthal bouwen kost tijd en geld. Dat is er nu niet.

Met opgaaf van reden (andere verenigingen groeien) wordt er bij ZVV-Veghel een speelavond in één (1) sporthal “afgesnoept”. Het is eerlijker als andere verenigingen ook gebruik kunnen maken van een gesubsidieerde sporthal. En dan is het handig om bij één (1) grootverbruiker uren niet toe te delen. Het bestuur van ZVV-Veghel heeft in meerdere gesprekken met de gemeente meerdere scenario’s besproken en wat de consequenties kunnen zijn. En dat die heel ver kunnen gaan ten nadele van onze leden.

De gemeente blijft bij haar standpunt om ZVV-Veghel minder zaaluren toe te wijzen waardoor er door ZVV-Veghel een keuze gemaakt moet gaan worden. Dat levert direct een giga-probleem op voor de competitieleider om nu nog een speelschema rond te krijgen zonder consequenties. In het ergste geval moeten we er een divisie uitgooien en moeten we meer dan 100 sporters teleurstellen. Ook financieel zal dit consequenties kunnen hebben.

Door de late toewijzing van zaaluren door de Gemeente Meierijstad komt ZVV-Veghel in tijdnood. Het bestuur van ZVV-Veghel gaat met spoed kijken hoe om te gaan met de huidige situatie.

Na ruim 44 jaar zal het (mogelijk) anders gaan worden… wordt vervolgd.

Nieuws | 2108 keer gelezen

Voetbalnieuws