Auteur: ZVV Veghel | 18-01-2018

Voetbal Inside 4

Mijmerend terug kijken bij het einde van 2017 doet het mij goed dat mijn stiefkindje, het jeugdzaalvoetbalkersttoernooi, toch zijn 30e editie heeft gekregen na een jaar onderbreking.
En om maar meteen een compliment uit te delen voor het geslaagd toernooi. De nieuwe opzet om de veldverenigingen verantwoordelijk te maken voor een sporthal was een gouden greep en ZVV in de persoon van Marc Kennis die tekende voor de organisatie krijgt een dikke pluim.

Heerlijk om die jonge gastjes, zowel jongens als meisjes fanatiek te zien spelen. Geen wanklank gezien bij de teams, maar helaas het woord “GROOTS” (een speerpunt van diverse verenigingen) werd wel door de jeugd in de praktijk gebracht maar helaas enkele ouders gaven hieraan geen goed voorbeeld en mijns inziens dienen ze door hun club alsnog op het matje worden geroepen, want “GROOTS” ben je en draag je uit met zijn allen, jong en oud(ers).

De zaalvoetbalcompetitie 2017/2018 is op de helft beland en verloopt vrij rustig en sportief en laten we het zo houden. Nu de eerste wedstrijden in 2018 alweer gespeeld zijn gaan we ons focussen op de 2e helft en we beginnen deze keer met de dames.

Dames divisie:
De 2 koplopers geven elkaar geen duimbreed toe, al moest team Van Sleuwen alles uit de kast trekken om Invorm van het lijf te houden 5-4 en team Rijkers stuurden Laminaat met 5-2 weer richting Oss. Old Stars had geen medelijden met Garage Van der Linden uit Keldonk, die een heuse Carnavalsprinses in hun midden hebben in de persoon van Linda van Zon die prins Leo dit jaar bijstaat in paplippeldorp. Van de Linden/Koppig die over de dames van Peters heenwalste met 8-0 is nu de trotse lijstaanvoerster voor even.

3e divisie:
Pilz and Grillz de huidige koploper had een vrije dag en moest toezien dat concurrent Balona geen fout maakten tegen v Beeten.  Ay Yildiz de nummer 3 kreeg een pak slaag van Knuvers dat met 6-1 vrolijk aan de 3e helft kon beginnen. De jonkies van Brugmans joegen de ervaren mannen van Eskens over de klink en wonnen gemakkelijk met 6-3. De class tussen La Brijn en Van Campen eindigde zoals gebruikelijk de laatste jaren in een overwinning voor het team van Coach Jan Bongaards en FC SJK hoopt nog steeds op hun 1e overwinning dit seizoen en ook nu werd het een 1-3 nederlaag.

2e divisie:
Met Fellows and Friends valt dit seizoen niet te spotten en ook Image Fabrics 1 was geen partij en zij mochten na de 10-3 hun wonden gaan likken aan de bar. Ondertussen is Fellows nog steeds ongeslagen, op een slippertje in het bekertoernooi na, en staan aan kop met 37 uit 13. Verbakel Bouwbedrijf volgt nederig op 6 punten maar waste wel Safetrans met 10-0 de oren. Uzuma Juice legde concurrent PSN hun wil op en de uitslag van 0-7 laat aan duidelijkheid niets over. Selimiye Camii was de sterkste in het duel met Levensgenieters 4-6 en team Kanters en Image Fabrics 2 deelden broederlijk de punten. Tot slot waren de Leeuwen van de Atlas niet opgewassen tegen Cafetaria de Bunders 5-2.

1e divisie:
De verrassing viel deze avond tussen Van der Linden Futsal en Schildersbedrijf Franko van Bussel te noteren. Een van de koplopers tegen het helemaal onderaan staande team Van Bussel. Of er van onderschatting sprake was blijft in nevelen gehuld, maar dat ze in de laatste 5 minuten niet bij de les waren was duidelijk en zodoende kregen ze met 3-5 de les gelezen. Ook koploper Zelda had het moeilijk tegen Van Kuringe maar zij waren de laatste 5 minuten wel bij de les en bogen een achterstand om naar een 4-2 zege. De Voetballers van Teun en Hoogheide Bouw mochten na de wedstrijd beide 1 punt toevoegen aan hun totaal. Als laatste van de avond mocht Fysiotherapie De Boekt hun mede koppositie verdedigen tegen Coro. Zij deden dat met overmacht en Coro kwam er niet aan te pas. Na 15 minuten spelen was het al 5-0 en freewheelend speelde zij de partij verder uit naar een 10-3 overwinning.

BLC-Cup:
De 2e ronde heeft weinig verrassende uitslagen opgeleverd al kreeg het team Voetballers van Teun tegen Selimiye Cami flink de oren gewassen 7-2. De andere teams uit de 1e divisie waren beter bij de les en wonnen met hoge cijfers.

Nieuws | 1223 keer gelezen

Voetbalnieuws