Auteur: ZVV Veghel | 27-11-2017

Voetbal Inside 3

Elke Studio- Sportkijker heeft het zondag gezien, de blunder van de doelman van Vitesse. Bij een terugspeelbal van een verdediger van Vitesse durfde hij de bal niet aan te raken met zijn handen, omdat hij dacht dan een rode kaart te krijgen wegens opzettelijk hands. De straf die hij volgens de spelregels zou hebben gekregen was een Indirect vrije schop. Zelfs een gele kaart was niet aan de orde. Zijn gemis aan spelregelkennis kostte Vitesse wel 2 punten. Zo ben je meteen de schlemiel of nog erger de "loser" van je team. Ook in het zaalvoetbal is het soms bedroevend om te zien en te horen hoe spelers de spelregels interpreteren.

De volgende stelling wil ik iedereen als denkertje meegeven:
De scheidsrechter heeft vaker gelijk dan " men " denkt; 
soms omdat “ men ” de spelregels niet zo goed kent als “ men ”denkt.

Iedereen heeft intussen de uitnodiging voor de Algemene Ledenvergadering ontvangen op donderdag 30 november 2017 en één van de belangrijkste agendapunten is proberen het bestuur weer op sterkte te brengen. Voor een penningmeester is er al een jaar een vacante zetel, die men maar niet krijgt opgevuld. Nu ook voorzitter Peter Teunis aftredend is en niet herkiesbaar is lijkt ZVV in een bestuurscrisis te belanden. Het moet toch mogelijk zijn om in het belang van ZVV een paar mensen te vinden die hun schouders eronder willen zetten. Ik onderschrijf de oproep van het bestuur en van Lid R. de Koning om met vele dit jaar deze belangrijke vergadering bij te wonen en dit probleem te tackelen.

Toch even terug naar het verleden en uit mijn archief stonden de volgende feiten over de aftredende voorzitter Peter Teunis.
In 1982 liep hij stage in het voormalige ziekenhuis Sint Joseph en hij begon hier zijn imposante voetbalcarrière in Veghel als speler voor het ziekenhuis in de bedrijfszomeravondvoetbalcompetitie (puzzelwoord van 32 letters).

Dus dat is 35 jaar geleden. Nadien was hij even uit beeld om te gaan zaalvoetballen als keeper bij Nutrifeed. In 2000 werd hij gekozen tot voorzitter van ZVV als opvolger van Frans Pepers.

Uit een groot interview in 2005 onder de titel -  bestuur van ZVV luidt de noodklok -  kwam naar voren dat ZVV was beland in een neerwaartse spiraal betreffende sportiviteit en respect en leek het zaalvoetbal te worden als een vrijstaat waar alles mocht wat God verboden had.  Het voetbal vond plaats in een multiculturele samenleving en was een afspiegeling van de maatschappij op dat moment. Peter en het bestuur hadden er een zware kluif aan maar uiteindelijk won het gezonde verstand en kwam ZVV in rustiger vaarwater. Nadien werd Peter de keeper van team van Campen Consulting waar hij nog steeds met zijn 66 jaar zijn mannetje staat. Grote klasse Peter, je verdient alle complimenten.

Dus het woord is aan de leden om het bestuursvacuüm op te vullen en we zijn benieuwd.

Na deze terugblik weer naar de waan van alledag:

1e divisie:
We zijn precies op de helft van de competitie en de bovenste 3 team geven elkaar geen duimbreed toe, het verschil is maar 1 punt met het nog ongeslagen Fysio de Boekt aan kop. Zelda en van der Linden Futsbal zitten op de loer. Onderaan heeft Coro het moeilijk en schildersbedrijf v Bussel sluit met een schamele 4 punten de rij.

2e divisie:
Fellows and Friends geeft geen krimp en staat trots bovenaan met 33 punten uit 11 wedstrijden.
Verbakel, Selimye Cami en de Bunders volgen op gepaste afstand. Safetrans en de Leeuwen van Atlas zullen nog alles uit de kast dienen te halen om van de onderste plaatsen te komen.

3e divisie:
Ook hier een sterke koploper, Pilz & Grilz. Zij lijken meteen de grootste kanshebber om kampioen te worden, mits team Balona en Eskens daar iets aan te willen veranderen. Als rode lantaarndrager fungeert SJK en daarnet boven van Campen. Jawel het team van onze voorzitter Peter Teunis. Om in zijn eigen woorden te blijven: het is maar een spelletje en wat is leuker om in je schaarse vrije tijd gezellig een balletje te trappen en na afloop een lekker pilsje te drinken. En zo is het maar net.

Dames:
Team van Sleeuwen en Van de Linden/Koppig voeren samen de ranglijst aan en gaan mijn ziens samen uitmaken wie aan het eindstreep de beker in handen krijgt.  Thans hebben zij 24 punten uit 9 wedstrijden. Voor de dames van spuiterij Peters mag men hopen op betere tijden met 0 punten.

BLC-cup:
De eerste ronde zit erop en enkele uitslagen springen eruit. Voetballers van Teun zette Uzuma met 12-1 aan de kant, maar hetzelfde team Teun liep tegen Zelda een flinke kater op want ze verloren met 9-1.
De grootste overwinning kwam op naam van Fysio de Boekt dat Verhagen constructie met 16-0 de zaal uitspeelde.

Tot slot:
Wie zien we a.s. donderdag op de ledenvergadering? En lost het bestuursprobleem op?

Nieuws | 1247 keer gelezen

Voetbalnieuws