Auteur: ZVV Veghel | 10-08-2016

Voetbal Inside weer terug! Deel 1

De bal rolt weer in de Zaalvoetbalcompetitie van ZVV. Maandag 5 september trapte de 3e divisie af in de Bunders en waren de dames te gast in het Zwijsen. Als hoofdmoot stond  echter op het programma de wedstrijd om de ZVV-schaal tussen de kampioen van het afgelopen seizoen Van der Linden Futsalteam en de bekerwinnaar KIX. Nadat de namen voor het eerst digitaal waren aangevinkt en geaccordeerd door de aanvoerders kon het spektakel beginnen.

Helaas viel de publieke belangstelling  een beetje tegen. Het zal wel aan het mooie weer gelegen hebben, wat tevens inhield dat de temperatuur in de sporthal erg hoog was. Kix begon voortvarend met een compleet team en de afwezigheid van enkele toppers bij v d Linden deed zich al snel gelden. Door goed keeperwerk van de doelman van v d Linden bleef de stand dragelijk, maar toen Kix na rust vol gas gaf was het vlug gedaan met v d Linden. Smaakmaker bij Kix was het jonge talent Tressor Shema die dingen liet zien die het zaalvoetbal zo mooi kunnen maken. Met passeerbewegingen om van te smullen en prachtige doelpunten werd  de wedstrijd in no-time beslist en de einduitslag van 10-2 was geenszins geflatteerd.

Van der Linden Futsalteam verdiende een pluim door hun sportieve inzet en ook KIX maakte dat de scheidsrechter van dienst een gemakkelijk avondje had.

Al met al is de trend gezet om er een prima seizoen van te maken, en als iedereen gewend is aan het digitale wedstrijdformulier, inclusief de foto’s van de spelers die nog ingevoerd gaan worden.

De scheidsrechters en tijdwaarnemers zijn bijgeschoold, maar voor het aldoor ouder wordende corps is het nog even wennen aan het digitale tijdperk.

Het scoreverloop van de wedstrijden is direct te zien op de site van ZVV:  www.zvv-veghel.nl.
En ook de standenlijst is direct te zien op de site. Wat een verademing zal dit zijn.

Gelukkig zijn er bij het begin van het seizoen geen nieuwe spelregelwijzigingen, dus iedereen weet hoe het spel gespeeld dient te worden. Laten we het volgende afspreken: er wordt niet gediscrimineerd, we hebben respect voor elkaar en gaan voor Fair-Play.

Ook de regelmatige ZAALVOETBAL  INSIDE keert weer terug en ik zal proberen jullie te berichten over het wel en wee van ZVV-Veghel.

Zaalvoetbal Inside | 1261 keer gelezen

Voetbalnieuws