Auteur: ZVV Veghel | 15-10-2020

Toppers van .....Rechtsbuitenadem

Je moet het maar durven; voetballen tegen een team dat er elke wedstrijd weer voor gaat strijden om eindelijk de punten te pakken waar ze recht op hebben. Als tegenstander is het om er gek van te worden. Hoe bereid ik me voor? Welke taktiek ga ik inzetten? Hoe kan ik zorgen dat het tempo wordt ontregeld? Zorgen dat we de eerste minuten fatsoenlijk doorkomen, dat is het credo. Geen gele kaarten pakken want dan hebben we een mindere bezetting en dat kan schadelijk zijn voor de teamspirit. Een goede bankbezetting is dan echt nodig om een goed wisselbeleid erop los te laten. Hoe verleid ik mijn tegenstander in het veld zodat ik haar ontloop?
Allemaal vragen waar een team mee worsteld als ze met dicht geknepen billen de zaal betreden. Godsamme, zo'n wedstrijd komt te vroeg in het seizoen. Halen we de kerst nog wel? Bizar, als je er zo over na gaat denken. Vele teams worstelen met dit horror-scenario. Echter, er is een team dat zich daar totaal niet druk overmaakt. Een team dat elke wedstrijd vrolijk naar de zaal in veghel komt rijden om hun potje te gaan spelen. 

Taktiek? Wij moeten het hebben van onze wilskracht. 
Techniek? Is al voldoende ontwikkeld alleen komt er onvoldoende uit.
Conditie? Kom maar op..... 
Beleving? Dat begint al bij het instappen in de auto voor de rit naar Veghel 
Plezier? Hebben we altijd.
Resultaat? Tja, daar ontbreekt het nu net aan.
Toeschouwers? Die zijn er genoeg alleen nu even niet.
Doel: plezier blijven hebben, lol maken en proberen een paar goals meer te gaan scoren, dan komt de rest vanzelf. De allereerste overwinning moet nog komen.
Speelsters? Altijd vrolijk, altijd aanwezig en altijd volle bak met charmes naar de scheidsrechter van dienst
Tegenstander? Respect.

Was getekend, het nog puntloze team Rechtsbuitenadem.
Geduldig zitten de wisselspeelsters op de bank☺

Een reporter.


Nieuws | 69 keer gelezen

Voetbalnieuws