Auteur: ZVV Veghel | 16-04-2020

Voetbal Inside 6

Het zaalvoetbalseizoen zit op ¾ van de competitie er al op. Einde oefening. De KNVB treuzelde nog wat maar het bestuur van ZVV-Veghel hakte snel de knoop door en besliste op eigen houtje: “tot zover en nu gaat onze gezondheid voor”. Een compliment is daarom op zijn plaats want juist Meijerijstad was en is een episch centrum van het corona-virus.

Zeker oudere, waar ik mij uiteraard ook onder schaar, hebben vele mensen gekend die het virus niet overleefd hebben. Ook geen afscheid kunnen nemen van je dierbaren is een heel zware, bijna onmenselijke opgave. Ik kan alleen maar zeggen tot die getroffenen, heel heel veel sterkte en tot de rest, houd je aan de richtlijnen van het RIVM. Want wie zijn ogen de kost geeft op social media ziet dingen waar je broek van afzakt. Niet alles is bij de jeugd echt binnen gekomen.

Overschatting dat hun niets kan gebeuren zal wel thuishoren in het rijtje van jeugdige overmoed, maar ook sommige ouderen kampen met datzelfde euvel.

Hoe nu verder?
De opgave voor deelname aan het seizoen 2020/2021 moet al vrij snel worden opgegeven. De vraag kan opgeworpen worden of er niet vele sponsors afhaken want ook daarvan zitten er veel in zwaar weer en hoelang gaat het duren dat er weer wat verdiend wordt.

Ook zijn we benieuwd hoe de gemeente omgaat met niet afgenomen zaaluren, wel of niet doorberekenen. Maar ook de mindere kosten van ZVV voor scheidsrechtersvergoedingen en de slotavond.

Als onbezoldigd schrijver van de INSIDE, die in deze warboel van problemen geen partij is, mogen we van het bestuur wel verwachtten dat ze duidelijkheid geeft op korte termijn hoe ze het verder aanpakken. Als ze net zo kordaat aan de slag gaan als toen ze de competitie cancelde dan heb ik er vertrouwen in, maar soms duren dingen wat langer heb ik begrepen.

Voor mij als schrijver van de INSIDE begint het zomerreces eerder dan verwacht mits er geen rare dingen gebeuren want dan meld ik me weer.

Tot slot bedank ik mijn trouwe lezers voor de tijd die ze namen om mijn onzin, soms serieuze onderwerpen en een heel enkele keer kritische stukjes te lezen. Maar bedenk, alles was constructief bedoeld om het zaalvoetbal in Veghel te promoten.

Zaalvoetbal Inside | 257 keer gelezen

Voetbalnieuws