Auteur: ZVV Veghel | 24-03-2020

Wat gaan we doen met de competitie?

Door de corona-crisis staat alles op zijn kop. Laten we voorop stellen dat het bestuur van ZVV-Veghel de gezondheid van iedereen het belangrijkste vind. Zonder een goede gezondheid worden we beperkt in ons doen en laten. 

Door de overheid en het RIVM worden er allerlei adviezen gegeven en maatregelen genomen die door elke burger opgevolgd dienen te worden. De overheid heeft nu aangegeven dat er tot 1 juni geen bijeenkomsten, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien mogen worden georganiseerd.  

Maar wat gaan we dan doen met de zaalvoetbalcompetitie?

2 scenario's zijn er mogelijk.

1. Wachten:
totdat er meer duidelijkheid komt vanuit de overheid zodat er later (mei-juni-juli) misschien toch nog gezaalvoetbald kan gaan worden. Dan zou misschien de huidige competitie toch nog afgemaakt kunnen worden. Er is dan in ieder geval uitloop qua einddatum van speelronden. 
De grootste uitdagingen zijn het fatsoenlijk inplannen van resterende wedstrijden, de bezetting van de scheidsrechters en de beschikbaarheid van zaalcapaciteit en de bereidheid van teams om flexibel mee te kunnen handelen. 

2.  Stoppen:
We trekken nu de stekker uit het huidige seizoen. Er is geen kampioen, geen promotie, geen degradatie, geen bekerfinale, geen slotavond. Gewoon alles stopzetten. Uithuilen en opnieuw beginnen met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen 2020-2021. Er is nog een berg werk te doen!
Inschrijftermijn van aanmelding deelname nieuwe competitie verlengen tot 1 mei.
Bekijken wat de financiële invloed is op het resoluut stopzetten van de huidige competitie. 

Het bestuur van ZVV-Veghel is beide scenario's nader aan het bestuderen.

Nieuws | 61 keer gelezen

Voetbalnieuws