Auteur: ZVV Veghel | 17-03-2020

Voetbal Inside 5

Op dit moment is alles in de ban van het Corona virus. Tot dusver heeft ZVV de richtlijnen die de KNVB en de overheidsinstanties voorschrijven uiteraard opgevolgd en het programma voorlopig uit het speelschema gehaald.

Handen geven voor en na de wedstrijd werd al een week lang afgeraden. Jonge sportieve spelers(sters) vallen niet meteen in de risicogroepen, maar wat te denken van onze heren scheidsrechters die daar met een gemiddelde van 70 jaar wel onder vallen. Ik zag alle goede richtlijnen ten spijt maandag iemand na de wedstrijd hoog persoonlijk 10 spelers een hand geven. Hoog tijd om het corps weer eens bij elkaar te roepen om diverse aandachtspunten weer eens onder de loep te nemen.

Vanaf de tribune viel het op hoe slecht spelers de spelregels kennen of denken te kennen. Het niveau is niet altijd bepalend, maar hoe slechter men de regels kent en door eigen interpretatie van de spelregels denkt hun gelijk te halen bij de scheidsrechter. Dit geeft weer aanleiding tot commentaar op de leiding en het vervolg resulteert in gele kaarten die minder punten opleveren voor het sportiviteitsklassement. Ik zal dit met cijfers proberen te staven en na wat rekenwerk kwamen de volgende resultaten tot stand in de 4 divisies wat betreft de punten voor het sportiviteitsklassement.

Daarbij moet men weten dat zowel de scheidrechter als de secretaris-tijdwaarnemer een punt geeft tussen 0 en 10 punten. De scheidsrechter laat zich leiden door wat er in de wedstrijd afspeelt en de tijdwaarnemer geeft zijn aandacht aan de wedstrijdtafel, wedstrijdformulieren en wat er op de spelersbank gebeurd etc.

In de 1e divisie scoren de bovenste 4 teams een gemiddelde van 8.65 wat aangeeft dat je ook op een sportieve manier kunt winnen en de 11 teams samen een gemiddelde van precies 8.0 kregen wat een erg mooie score is. Sportiviteit heeft ook te maken met respect voor elkaar.

In de 2e divisie is het gemiddelde 7,7 met de opmerking dat de lijstaanvoerder het laagste scoort met 7.0 en de lantaarndrager het hoogste aantal punten kreeg een 8.3.

De 3e divisie behaalde een gemiddelde van 7,8 waarbij opvalt dat ook hier de koploper het laagste scoorde met een 6,8.

Tot slot, de dames zijn de grote winnaars met een gemiddelde van jawel een 8,6 waar de mannen een voorbeeld aan kunnen nemen.

Hoe de punten worden gegeven en wat de criteria's zijn kun je opzoeken op de ZVV-site.

1e divisie:
Zelda de trotse koploper kreeg afgelopen week een nederlaag aangesmeerd. In een gelijkwaardig duel was het Leeuwtje dat met 3-2 uiteindelijk met de zege aan de haal ging. Fysio De Boekt sleepte na een spannende pot tegen v d Linden een 2-2 gelijkspel uit het vuur. Door het ongelijke aantal wedstrijden is de stand bovenaan wel erg vertekend. Onderaan zit KVIK in de hoek waar de klappen vallen, maar ook Schildersbedrijf Franko van Bussel en de Eetcafe De Ketel zitten nog in de gevarenzone.

2e divisie:
3 teams strijden hier om de prijzen, met van Kuringe voorlopig als spekkoper, al zal de grote nederlaag tegen Ay Yildiz 1 hard zijn aangekomen.  Van den Linden zit op het vinkentouw en de 15-2 overwinning op Verbakel zal hun vleugels geven. Maar ook Brugmans mag je nog niet afschrijven. De Leeuwen van Atlas en KDV t Leeuwtje 2 zullen nog alles uit de kast moeten halen om degradatie te voorkomen.

3e divisie:
Tres Puntos heeft ondertussen al een aardige voorsprong opgebouwd, ze hebben zonder meer de meeste capaciteiten wat voetbal betreft. Vloerenbedrijf van Berlo is een jong en dynamisch team met enkele toppers die Blauw-Geel als ik hun was meteen vastlegde voor de toekomst. TuMoViNed is de laatste weken weer een geduchte tegenstander, Knuvers kan hierover meepraten na een 15-5 oorwassing. Eskes is de vormcrisis weer te boven en zit weer in de lift, getuige enkele verdiende zeges. Onderaan zie je de bekende teams van de laatste jaren, maar een voorbeeld hoe men plezier beleeft aan de wekelijkse ontspanning, die zaalvoetbal heet.

Dames:
Rijkers springt er dit seizoen dik bovenuit. Old Stars, het team uit Zeeland, snoepte verleden week bij Rijkers 3 punten weg, en deze uitslag was meer dan terecht. Laminaat staat 3e wat een goede prestatie is en Team van Sleuwen is op de weg terug na een winterdipje. Het nieuwe team Raber Wood begint er steeds beter in te komen en gaat volgend seizoen zeker een woordje meespelen. Rechtsbuitenzonderadem het allernieuwst team aan de stamboom van ZVV staat nog steeds op nul punten. Maar als je ziet met wat een inzet er wordt gestreden, dan kun je daar alleen maar respect voor hebben. Met een 8,9 gemiddeld staan ze in dit sportiviteitsklassement wel bovenaan.

Nieuws | 100 keer gelezen

Voetbalnieuws