Auteur: ZVV Veghel | 03-12-2019

Voetbal Inside 3

Ik ben een liefhebber van columnisten, zoals Ozcan Akyol, Linda Akkermans en natuurlijk onze plaatselijke columnist Hans vd Wijst, in zijn tijd een zeer sportief en begenadigd speler van ZVV. Met veel plezier lees ik hun gedachtenspinsels. Ik ben het niet altijd eens met wat ze schrijven, maar het geeft dikwijls reden tot nadenken.

Van de week beklaagde Ozcan Akyol met 2 puntjes op de O dat zijn chocoladeletter niet te koop was. In de Sinterklaastijd toch wel een minpuntje. Uiteraard hebben mijn kinderen en kleinkinderen voornamen waarvan de letters in overvloed te koop zijn en ken ik het probleem niet. Geef mij maar puur met vulling, wat natuurlijk weer ongezond is voor mij.

Verder denkend aan het probleem van Akyol vroeg ik mij af hoe ZVV al die Turkse namen met de letters met een accent Grave, accent Acute, accent Tilde, accent Umlaut in het bestand van het digitaal wedstrijdformulier hebben gekregen. Hebben zij soms een Turks toetsenbord?

Het antwoord is simpel, men heeft de accenten gewoon weggelaten, denkend dat de meeste Nederlanders de naam toch niet kunnen uitspreken. Sorry, Turkse en Marokkaanse spelers soms is een Nederlander een beetje dom.

1e divisie:
In de wedstrijd van Image Fabrics tegen Van der Linden Futsal zag ik ook 2 domme acties van de reserve doelman van Van der Linden Futsal. Met een 5-4 voorsprong in de eindfase ging hij meevoetballen en dat kostte in enkele minuten tijd 2 doelpunten en werd de eindstand 5-6 in het voordeel van Image. Hierdoor werd de keeper het barbertje van de avond.
De koppositie werd direct overgenomen door Zelda, die in een rechtstreeks duel een week van tevoren gelijk speelden tegen Van der Linden Futsal. Promovendus Het Leeuwtje 1 doet het uitstekend. In de laatste week traden zij 2 keer aan tegen Fysiotherapie De Boekt en wonnen zij beide wedstrijden.

De Boekt is naarstig op zoek naar hun vorm. Misschien kan hun coach na 40 jaar de spelers niet meer motiveren. Maar de laatste wedstrijd werd weer met 5-1 gewonnen van Coro. Ook Image Fabrices is een geduchte tegenstander aan het worden. Hoogheide Bouw met niet meer de jongste spelers sprokkelt de punten gestaag binnen. KVIK is nog steeds niet in goeden doen, maar dit sympathieke team gaat echt nog wel punten binnenhalen. Tja tot slot,  de mannen van Eetcafé de Ketel/Verstegen doen er alles aan om de 1e overwinning van het seizoen binnen te slepen. Ben ik bijna het team van Fellows & Friends vergeten. Met hun topspeler geblesseerd op de bank, maar een keeper in blakende vorm zijn ze een goede middenmoter.

2e divisie:
Van Kurige de onbetwiste koploper van de 2e divisie liep onverwachts tegen een zeperd aan. Bouwbedrijf Verbakel zette met 4-8 v Kuringe weer met beide voeten op de grond. Brugmans de nummer 4 van de ranglijst moest daartegen met 0-6 hun meerdere erkennen tegen hetzelfde v Kuringe. Brugmans won daartegen met 5-3 van het op de 2e plaats staande Van der Linden. Iedereen kan in deze divisie van elkaar winnen. De eerste 6 teams ontlopen elkaar niet veel, daarna valt er een groot gat met de 3 onderste teams.

3e divisie:
Tres Puntos gaat onbedreigd aan de leiding in deze klasse. Samen met team Van Berlo steken ze er bovenuit. Knuvers lapt alle voorspellingen aan zijn Schoenen ( sorry aan zijn laars) en staat knap vierde. SJK is de laatste weken in goeden doen en wint zowaar menig potje. Nieuwkomer team Rob v Dijk met hun vaste supportersschare komen steeds beter in hun spel en dat levert punten op. Al bijna 20 jaar spelen de laagvliegers Labrijn – Van Campen  hun jaarlijkse class tegen elkaar  en ook nu eindigde de strijd met een gelijkspel 3-3

Een class maar dan van een ander niveau was de strijd in de gang en kleedkamers na een strijd tussen 2 Turkse teams. Ook al gebeurde het buiten het speelveld, dit is niet wat wordt bedoeld met sportiviteit of fair-play.

Dames divisie:
Wat een aantal verrassende uitslagen vielen er de laatste weken te noteren.
Rijkers – Old stars 3-3, Raber Wood Design – Team van Sleuwen 2-2, Old Stars – Rechtsbuitenadem 29-0 en Team van Sleuwen – Laminaat 1-4. Uiteindelijk gaan de dames uit Wijbosch ongeslagen aan de leiding, maar is de grote verrassing dit seizoen Laminaat uit de regio Oss en omstreken en Old stars uit dezelfde contreien. Team van Sleuwen doet noodgedwongen een stapje terug na het verkassen van 2 topspeelsters. De teams uit het peelgebied Invorm en TeamY zijn aan elkaar gewaagd gezien de stand 12 uit 9. Nieuwkomer Raber Wood Design begint het spelletje steeds beter onder knie te krijgen en na een jaartje de kat uit boom kijken wordt het volgende seizoen tijd om te oogsten. Geweldig om te zien is dat Rechtsbuiten zonder adem nog steeds fanatiek en enthousiast blijven en worden deze dames  niet warm of koud van de cijfers. 0 punten uit 9 en een doelsaldo van -115. Klasse dames. 

Zaalvoetbal Inside | 868 keer gelezen

Voetbalnieuws