Auteur: ZVV Veghel | 20-08-2019

Voetbal Inside 1

Het zaalvoetbalcircus gaat op maandag 26 aug van start in de Zwijsen arena. Veel werk is er verzet door de competitieleider, want ga er maar aan staan met teams die niet op een bepaalde tijd of dag in de week kunnen of willen spelen.
En als ook de verhuurder van de sporthallen, de Gemeente Meierijstad, op de maandag De Bunders uit hun planning gooien is er na 46 jaar geen andere mogelijkheid dan de woensdagavond als speelavond in te zetten. Laten we vooropstellen dat het niet anders kan maar de zaalvoetballers zijn op zijn zachts gezegd not amusant.

Gelukkig blijven de sponsors ook dit jaar de 41 teams trouw. Met hun financiële steun zijn de plaatselijke sponsors er niet op uit op macht en inspraak in het gekke voetbalwereldje.

Het zijn geen Russische oliemagnaten die op een of andere duistere manier hun kapitaal hebben verdiend en hun roebels nog moeten witwassen of een Chinese fou yong hai magnaat die veel beloofd maar weinig dollars overmaakt. Nee, onze sponsors zijn hardwerkende mensen die wat Euro’s over hebben om een stel mannen of vrouwen hun hobby het zaalvoetbal, te laten bedrijven.

Namens alle leden van ZVV bedankt hiervoor en dat mag ook wel eens hardop gezegd worden.

Voordat het geweld los barst toch wat wetenswaardigheden op een rij:

In de 1e divisie is KDV het Leeuwtje de nieuwkomer en ik voorspel op voorhand dat met dit team serieus rekening moet worden gehouden. Team Teun heeft een andere sponsor en heet dit seizoen KVIK-Eindhoven.  Verder zijn er wat wisselingen van spelers in de diverse teams, maar grote transfers zijn er niet geweest.

In de 2e divisie is er 1 nieuw team, want KDV het Leeuwtje heeft een 2e team geformeerd. Helaas is Cafetaria de Bunders gestopt en dit team, Mehmet Gurbuz en Jeroen Minneboom in hun gelederen, zullen we zeker gaan missen.

In de 3e divisie zijn er 3 veranderingen. Pilz & Grillz 2 krijgt een andere sponsor te weten Van Berlo Bedrijfsvloeren, die niet achter kon blijven als concurrent van Brugmans vloeren.  De bedrijven hebben hun roots in Keldonk en Zijtaart. Sportstudio Rob van Dijk gaat met een zeer jeugdig team van start en dat geeft vertrouwen in de toekomst. Ay Yildiz was vorig jaar het team dat altijd met heel veel spelers op de bank begon en heeft daarom besloten een 2e team te formeren. Is dat probleem ook weer opgelost.

Tot slot de snelst groeiende sport van Nederland, het damesvoetbal, wat ook al jarenlang bij ZVV een prominente plaats heeft. Jammer dat 2 ploegen zijn gestopt. Van Grunsven Transport kon op de woensdagavond echt geen team op de been brengen. Zo zie je maar weer wat de consequenties zijn van een gemeentelijk besluit. Ook Van de Linden/Koppig gaan we missen, zij hadden enkele toppers in hun team en de beste vrouwencoach in hun midden Wim Scheepmaker. Ik zou zeggen wie zoekt er nog een goeie coach? Gelukkig hebben er 2 nieuwe teams zich gemeld: Raber Wood Design en Rechtsbuitenadem. Volgens onbevestigde berichten dames met weinig ervaring maar met een enthousiasme die zijn weerga niet kent.

Vanuit het scheidsrechterswereldje is er weinig nieuws. Wat zou het prachtig zijn als we 5 echte jonge arbiters aan het corps konden toevoegen. Jongens die nu nog jeugdwedstrijden fluiten met een conditie waarvan de oudjes alleen van kunnen dromen. Want laten we eerlijk zijn, zou een leeftijdsgrens van 70 jaar niet het ideale plaatje zijn? Het zou het corps in ieder geval een ander aanzicht geven. Ik sta te popelen om die nieuwe jonge scheidsrechters te gaan begeleiden.

Rest mij iedereen een succesvol maar vooral een sportief seizoen 2019/2020 toe te wensen.

Zaalvoetbal Inside | 215 keer gelezen

Voetbalnieuws