Auteur: ZVV Veghel | 26-03-2019

Voetbal Inside 5

Dat was genieten afgelopen week van de wedstrijd Real Madrid – Ajax. Bij zo’n wedstrijd worden zelfs vrouwen die anti voetbal zijn nog enthousiast. Ik denk nog steeds, zonder Ajax te kort te doen dat de schorsing van Sergio Ramos het verschil maakte. Ramos liep een terechte schorsing op van 2 wedstrijden omdat hij moedwillig een gele kaart pakte in de thuiswedstijd van Ajax.

Ramos is voor mij de hardste en meedogenloze verdediger van het Europese continent. Zijn manier van spelen vindt men professioneel en hij wordt bewonderd door vele supporters. Helaas ik vind het een slecht voorbeeld voor de jeugd en als aanvoerder van Real Madrid zou hij het woord Fair Play en Respect op een andere manier moeten uitdragen. Gelukkig heeft Ajax optimaal geprofiteerd van zijn schorsing.

Ik ben meer supporter van Lionel Messi en Andres Iniesta.  Geweldige spelers een lust voor het oog met een oogstrelende traptechniek en altijd correct. Ik vraag mij af of trainers invloed hebben op het gedrag van spelers als ze zelf zo opgefokt langs de lijn lopen.

Als voorbeeld van zo’n geval is Diego Simone van Athletico Madrid. Je maakt mij niet wijs dat spelers in het veld ook maar iets meekrijgen van zijn aanwijzigingen. Hij wordt totaal genegeerd. Ook Jose Mourinho is een arrogante bal die denkt dat hij het voetbal heeft uitgevonden.

In Nederland kan ik genieten van die Rus van Vitesse Leonid Slutsky. Druk gebarend en op de bank 1000x tijdens de wedstrijd dezelfde buigoefeningen makend, maar na de wedstrijd correct de pers te woord staan in perfect Engels en zichzelf niet sparend wanneer er niet goed is gespeeld.

Bij ZVV-Veghel zijn ook goede en minder goeie coaches maar gelukkig zijn er geen extreme gevallen bij en met hun positieve inzet worden er nog steeds leuke potjes gespeeld.

Bekercompetitie:
Bij de BLC-cup zijn we beland bij de laatste 8. Als we de teams bekijken die het zover hebben geschopt dan is de conclusie dat onder voorbehoud uiteindelijk de nummers 1 en 2 van de 1e divisie straks de finale gaan spelen. Zelda en Van der Linden Futsal zijn dus de torenhoge favorieten voor de Ben Linders cup.

1e divisie:
Met nog 4 wedstrijden te spelen voor de meeste teams is het wel duidelijk. Zelda en Van der Linden Futsal gaan uitmaken wie dit jaar de kampioen zal worden. Fysio de Boekt heeft afgehaakt en zal er alles aan moeten doen om de 3e plek vast te houden. Zelda moest afgelopen vrijdag met een gelijkspel meer als tevreden zijn, na een 4-1 achterstand tegen een ontketend team van Teun. Fysio De Boekt en Van der Linden Futsal wonnen beiden. Onderaan zullen Van Kuringe en de Ketel/Verstegen dienen te spelen wie uiteindelijk gaat degraderen.

Damesdivisie:
In de historie van het damesvoetbal heeft team Babbels een grote rol gespeeld. Liefst 13x werden zij kampioen. De laatste 5 jaar had Team van Sleuwen de touwtjes stevig in handen. Maar dit jaar hebben ze niet alleen stevige concurrentie van Team Rijkers, nee laatstgenoemd team heeft de koppositie overgenomen en verleden week gaven zij in een rechtstreeks duel Team van Sleuwen er flink van langs. Met liefst 7-2 werd deze wedstrijd gewonnen en komt het kampioenschap van Team Rijkers uit Wijbosch wel heel dichtbij.

Een voorval bij een dameswedstrijd is de moeite waard om te vertellen. Een speelster van Team Y zag dat bij de scheidsrechter zijn veter los zat, en om erger te voorkomen bood ze de iets wat stramme scheidsrechter aan om zijn veter vast te maken, volgens de methode van het strikdiploma. Op haar knieën zittend klaarde zij het karweitje vakkundig. Wat op zich een sportieve daad is, was wel komisch om te zien. Na afloop gaf de scheidsrechter terecht 10 punten voor de sportiviteitsprijs.

2e divisie:
Image fabrics 2 heeft de koppositie overgenomen van KDV ‘t Leeuwtje en zij gaan samen uitmaken wie aan het einde van de rit aan het langste eind trekt. Van de Linden gaat er nog alles aan doen om 2e te worden en alsnog hun plaats in de 1e divisie te heroveren. Nu coach Jan zijn verplichtingen erop heeft zitten voor kuusegat gaat hij zijn team weer op scherp zetten op zijn manier. Safetrans is de laatste tijd in grote vorm en maar heeft helaas de eindspurt iets te laat ingezet. Onderaan sprokkelde team Auto Joosten verleden week 3 punten binnen en heeft het de Leeuwen van Atlas in het vizier.

3e divisie:
Brugmans en Ay Ylldiz geven elkaar geen duimbreed toe en staan gebroedelijk samen op 37 punten. Brugmans is het jonge talentvolle team en Ay Yildiz zet daar een wat meer ervaren team tegenover. Ander verschil is dat Brugmans om studieredenen vaak maar met minimale bezetting aantreedt en bij Ay Yildiz het geen uitzondering is om met 8 of 9 spelers te verschijnen.

Tot slot:
De wedstrijd tegen Duitsland was meer dan het aanzien waard. We zijn positief maar niet zo erg als René v d Gijp, die vond dat het een makkie ging worden. Maar Reneetje kletst tegenwoordig wel meer uit zijn nek.

Zaalvoetbal Inside | 197 keer gelezen

Voetbalnieuws