Auteur: ZVV Veghel | 14-02-2019

Voetbal Inside 4

Naar aanleiding van Inside 3 heb ik vele op en aanmerkingen gehoord van leden. De meeste waren positief, maar ik bleef met de vraag zitten hoe de leden van ZVV denken over zaalvoetbal. Laat ik een poging wagen.

DE SPELER:
Hij voetbalt op het veld en in de zaal en wil lekker recreatief bezig zijn. Hij verafschuwd trainingen en verplichtingen, en zijn marsroute door zaalvoetballand is van bescheiden niveau. Hij accepteert met moeite een nederlaag, maar geniet van een overwinning. Zijn emoties lopen ook bij hem wel eens hoog op, maar terugkerend naar de waan van alledag, ziet hij de betrekkelijkheid van het spelletje na zijn douche spoedig weer in. Hij is een speler, die op een eenvoudige wijze een hoop plezier beleeft aan zijn zaalvoetbalsport.

DE SUPPORTSTER:
Omwille van haar vriend is ze vrij regelmatig op de tribune te vinden. Veel verstand van het spelletje heeft ze niet. Ze denkt met gemengde gevoelens wat voor soort watjes de spelers zijn wanneer ze weer eens kermend van de pijn op de vloer ziet liggen. Zijzelf speelt rugby of handbal dat is andere koek. Ondertussen is de blik op haar mobieltje gericht, waar ze met vriendinnen de sleur van alledag doorneemt. De stand op het scorebord is ook niet aan haar besteed, want de uiteindelijke einduitslag is steevast af te lezen op het gezicht van vriendlief. De rest kan ze wel dromen, het wordt nog een heet avondje of chagrijnig Eva Jinek kijken.

DE SCHEIDSRECHTER:
Zijn sportleven staat in het teken van het wekelijks fluiten van wedstrijden. Hij is regelmatig het onderwerp van heftige discussies van spelers en anders geeft hij zelf wel kritiek op zijn collega’s. Zijn conditie is in de loop der jaren flink afgenomen en hij denkt op basis van routine vanaf de middenlijn het klusje wel te kunnen klaren. Ondertussen blijft hij onvoorwaardelijk geloven in het positieve van de voetbalvedette. Thuis noemen ze het een afwijking, dat hij nog steeds lol beleeft aan zijn hobby. Niettemin is hij een noodzakelijk kwaad, zonder de man met de fluit wordt er niet gespeeld.

HET BESTUURSLID:
Naast een drukke baan is hij al jaren bestuurslid van ZVV Veghel. Het slokt erg veel van zijn vrije tijd op en hij vraagt zich regelmatig af waarom en met welk doel hij dit doet. Vaak voelt hij zich een eenzame idealist, maar worden wel hoge eisen gesteld aan zijn incasseringsvermogen en loyaliteit. Ook het thuisfront is niet altijd blij met zijn hobby. Het is en blijft  onbetaald werk. Toch blijft hij een onverbeterlijke optimist die alle zeilen zal blijven bijzetten om het zaalgedoetje draaiende te houden en hij blijft geloven in de toekomst van ZVV-Veghel.

Tot slot: is het bovenstaande verhaal wetenschappelijk onderzocht of onderbouwd, natuurlijk niet. Het is ontsproten uit de gedachtenkronkels van de schrijver die het zaalvoetbal al 45 jaar volgt.

1e divisie:
In de top is het wekelijks stuivertje wisselen. Zelda verloor van Fysio de Boekt en afgelopen weekend verloor De Boekt weer van Van der Linden Futsal dus zijn zij weer de huidige lijstaanvoerders. Het blijkt eens te meer dat niet het beste team kampioen kan worden, maar het team met de meeste constante bezetting. Blessures en vakanties van spelers kunnen dan de doorslag geven wie aan het langste eind zal trekken. CORO is aan een goede reeks bezig en vanaf plaats 4 t/m 7 zit er maar een verschil van 2 punten.

2e divisie:
Helaas zie ik de 2e divisie weinig in actie daar ik op hun speeldagen meestal in de andere sporthal moet zijn.  Het Leeuwtje voelt de hete adem in hun nek van Image Fabrics 2. Maar ook Van der Linden en Safetrans 1 zijn nog niet uitgeschakeld. De Leeuwen van de Atlas en Auto Joosten zijn de kandidaten voor degradatie.

3e divisie:
Zag van de week Tres Puntos spelen tegen Tumovined en in beide teams stond uiteraard een keeper. Toevallig waren het wel de broers Bouferrich. Beide speelden een puike wedstrijd en krijgen daarom een dikke 8. Ay Yildiz is de trotse koploper maar Brugmans zal er alles aan doen om hen van de troon te stoten. Wat vooral opvalt in de deze klasse is het enorme kabaal die men produceert zowel in het veld als op de bank. Voor de goede orde coachen mag volgens de regels alleen door de aanwezige coach worden gedaan en dan nog met respect naar tegenstander en scheidsrechter.

Dames divisie:
Wat een genot om de dames bezig te zien op de maandagavond vlak na zo’n wedstrijd uit de 3e divisie. Rustig en sportief doen ze hun dingetje. Team van Sleuwen is hun dipje weer te boven, maar Team Rijkers staar er virtueel beter voor met 1 wedstrijd minder en 1 puntje achterstand. Van Grunsven laat de laatste weken wat steekjes vallen en Van de Linden/Koppig dient het programma beter te lezen. Hopelijk levert de bijscholing van de ZVV-Site snel resultaat op, want kwaliteit in het veld hebben ze genoeg. Laminaat uit de polder rond Oss komt vast en zeker nog terug zodra de geboortegolf achter de rug is. Team Y en Van de Linden Autobedrijf hebben de opmerking in de vorige inside aangetrokken en snoepte deze week ieder 1 puntje weg bij hooggeplaatste teams.

Nieuws | 359 keer gelezen

Voetbalnieuws